הגבלות לאחר אבחון היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

19/05/2020 | 11:50 | מאת: שלהבת

אבחנה של היפרדות זגוגית מאתמול 1.כל כמה זמן יש צורך בבדיקת מומחה רשתית.? הרופאה לא מצאה קרע. באם ההבזקים והנקודות השחורות באותה רמה ניתן להמתין 3 שבועות כפי שהיא אמרה לי?? לא יכול בינתיים להיווצר קרע? 2. על אלו הגבלות בפעילות יומיומית את ממליצה? אשמח למענה ל 2 השאלות שלי. תודה רבה מראש

כל עוד לא נמצא קרע ברשתית אין צורך בהגבלה בפעילות לאחר הופעה של הפרדות חדשה של גוף הזגוגית יש להמשיך במעקב מכוון שיש סכון להופעה מאוחרת יותר של קרע במידה ולא נמצא קרע בבדיקה הראשונית מרבית הקרעים החדשים נוצרים בחודש הראשון אולם בשכיחות נמוכה מאד נמצאו קרעים חדשים גם מספר חודשים לאחר הופעה חדשה של הפרדות גוף הזגוגית. התסמינים של הפרדות גוף הזגוגית יכולים להמשיך תקופה די ארוכה והפלוטרים לא עוברים. בדרכ אנחנו מתרגלים לנוכחותם ולעיתים רואים אותם ולעיתים לא אבל הם לא נעלמים. במידה ויש החמרה משמעותית בתסמינים יש לפנות לבדיקה חוזרת גם לפני שהוזמנת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות