ירידה משמעותית בראיה בעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/05/2020 | 21:05 | מאת: רוני

מזה למעלה משנתיים שהראיה אצלי יורדת ובמיוחד בעין השמאלית. רוצה לציין שאני סובל ממיופיה גבוהה מינוס 10 ומינוס 11 עם צילינדר1 עשיתי בדיקות שדה ראייה ובדיקות קרנית ונמצא אצלי קרטקונוס במיוחד בעין שמאל. לפני כ-3 חודשים נבדקתי אצל רופא מומחה ונאמר לי כי יש לי קטרקט עם המלצה לניתוח, אבל בחוות דעת נוספת ובבדיקות נוספות שעשיתי לאחרונה נאמר לי כי יש לי רק מעט קטרקט ומתקבל הרושם שהירידה בראיה במיוחד בעין שמאל עד כדי כך שבצפיה בטלוויזיה אני רואה בעין זו באותיות התרגום מריחה של אותיות ויתכן שקיימים אצלי שינויים ניווניים ברשתית. כעת אני ממתין לבדיקות oct, ובדיקות נוספות של שדה ראיה. שאלתי במידה ואכן יימצאו אצלי שינויים ברשתית האם ניתן לעצור את ההידרדרות בראיה. אודה לתשובת המומחים.

מבחינת הרשתית זה תלוי בממצאים ברשתית ובהתאם לזה לאפשרות לטיפול. ישנם ממצאים שונים ברשתית שיכולים להיות קשורים לקוצר ראיה גבוה. בחלקם ניתן לטפל ובחלקם לא. הייתי ממליצה במקביל יעוץ של מומחה קרנית וטופוגרפיה חוזרת של הקרנית בכדי לודא ש הקרטוקונוס לא החמיר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות