ניתוח קטרקט בעין עם צלקת מקולרית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/06/2019 | 01:58 | מאת: גלעד

אני לציין שאני כמעט ולא רואה בעין הזו. כבר לפני הצלקת היה לי מספר 9.5 וצילינדר 2 . השאלה שלי היא אם יש טעם לשתול עדשה טורית בניתוח הקטרקט ?או חד מוקדית בלבד ?

בכדי להחליט יש צורך בעדשה טורית לדעת כמה צילנדר יש בקרנית והאם הוא סדיר . במידה ומושתלת עדשה תוך עינית שמתקנת צילנדר יש יותר סכוי שלא יהיה צורך במשקפיים למרחק או לקרוב בהתאם לתכנון. במידה ומושתלת עדשה שלא מתקנת צילינדר יהיה צורך בתיקון הצילינדר במשקפיים. במידה ואתה לא מעונין בתיקון הצילינדר בעדשה התוך עינית יהיה צריך בתיקון שלו מחוץ לעין.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות