intraretinal lepidin

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/10/2014 | 10:15 | מאת: ברי

שלום, אני בן 30 כמעט, חולה בסכרת נעורים מגיל 10. רופאת עיניים אבחנה אצלי שתי נקודות לבנות קטנות בעין שמאל מה שלטענתה זה שומנים שדלפו. נשלחתי לעשות צילום קרקעית עין עם פלורסצאין וOCT של המקולה. 1. האם הנקודות הללו שנמצאו הן התחלה של רטינופטיה או לא בהכרח? 2. האם ניתן לעשות משהו כדי להעלים את הנקודות או לפחות למנוע הדרדרות. רק אציין שאני מאוזן יחסית עם הסכרת (A1C של 6.9-7.0), אין לי כולסטרול גבוה (איך שומנים מגיעים לעין אם הכולסטרול בנורמה?), ואני מטופל בכדורים לשמירת נורמה של כולסטרול ולחץ דם. תודה

29/10/2014 | 20:41 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי התיאור שלך יתכן שהנקודות אותן אתה מציין נוצרו כפגיעה מהסוכרת. אמנם לא בהכרח, אך יש לעקוב ולראות אם הסוכרת בעין מתקדמת ובכך למנוע התקדמות וכן אם יש צורך גם לטפל בטיפולים המקובלים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות