לאחר ניתוח הסרת ממברנה -הוספה לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/09/2014 | 07:07 | מאת: צפורה

שלום פרופ' וינברגר בביקורי אצל הרופא המנתח חודשיים לאחר ניתוח הראתי לו את צלום OCT ושאלתי מדוע עדיין רואים בצילום את הממברנה.תשובתו הייתה שלא מקלפים במרכז הראיה את הקרום מחשש להיווצרות חור. האם בכל הניתוחים הויטרקטומים נוהגים כך.ומה הסכנה שמצב העין תחזור לקדמותה בגלל שעדיין נשאר חלק מהקרום שלא הוסר.אציין כי ישנו שיפור בראיה בעין המנותחת. אודה לך על תשובתך היות ואני די חרדה לתוצאות הניתוח.צפורה

20/09/2014 | 17:46 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הסימן החשוב שראייתך השתפרה כך שאכן הניתוח הצליח, לגבי קילוף מרכז הראיה, הדבר תלוי כמובן בהרבה פרטים טכניים בניתוח ואין אפשרות להסבירם

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות