פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2270 הודעות
2250 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

אני בן 78 בריא. האם על לשלם 2000 ש"ח עבור עדשה - ולא חשוב איזו ?לאחר ניתוח קטראקט ?

על עדשה רגילה אין תשלום כשהניתוח מתבצע בבית חולים ציבורי. בעבר כן היה תשלום. אם אתה מתכוון לביטוחים המשלימים של הקופות אז כן יש השתתפות עצמית בסדר גודל סביב 2000 שקלים וזה לא רק עבור העדשה אלא עבור כל מה שקורה בחדר ניתוח ובמיוחד ציוד מתכלה למכשיר הפאקו, חומר ויסקואלסטי ונוזל השטיפה שכולם יקרים מאד.

11/03/2010 | 14:12 | מאת: שמעון

05440544לחמי יש קטרקט בודאות. חוץ מזה יש לו לחץ תוך עיני נתנו לו טיפות להורדת הלחץ והמשך טיפול שבוע הבא. קבעו לו צילום של שדות ראיה 24/2. הוא אומר שהוא רואה טוב אבל העיניים צורבות ושורפות. האם זה גלאוקומה בנוסף לקטרקט? אודה לכם על תגובה מהירה.

לפי התאור שקיבל טיפות להורדת לחץ כנראה שיש חשד לגלאוקומה. ייתכן שיש קטרקט שעדיין לא מפריע לראיה.

11/03/2010 | 09:43 | מאת: נצר

האם אחרי ניתוח והשתלת עדשה שמבטלת את הצורך במשקפי קריאה אך משאירה קוצר ראיה של כ 2-, אמור להישאר צילינדר?

אחרי הניתוח יכול להשאר צילינדר בהחלט.לפעמים לפני הניתוח יש צילינדר ואם לא מטפלים בו במכוון הוא פשוט נישאר ולפעמים אפילו ייתכן שיופיע צילינדר שלא היה לפני הניתוח. הסיבה- החתך הניתוחי יכול לגרום לצילינדר ובנוסף יש אנשים שלהם צילינדר גם בקרנית וגם בעדשה ובסה"כ הם מבטלים זה את זה ואז בניתוח מוציאים את העדשה ואז פתאום הצילינדר מהקרנית בא לידי ביטוי.

09/03/2010 | 12:08 | מאת: דודו 99

1.האם בנוסף לקריסטלנס קיימות עדשות מולטיפוקליות אחרות? 2.מהן עדשות אקומודטיביות שהוזכרו בפורום,איך הן פועלות ?ואיך אין מועילות? אודה על הסבר מפורט. תודה מראש.

עדשת הקריסטלנס הינה עדשה אקומודטיבית,כלומר היא מנצלת תכונות טבעיות של קופסית העדשה שעוזרות לעשה לתפקד גם לקרוב וגם לרחוק. התוצאות לא מושלמות אבל התלות במשקפיים יורדת. העדשה אכן יקרה וחברות הביטוח אינן מכסות את עלות כל עדשות הפרמיום, אלא אם יש ברשותך ביטוח הכולל שתלים ואז יש סיכוי שכן. אין סיכון בבחירת עדשה כזו אך ייתכן שכן תזדקק למשקפיים לחלק מהמשימות לפחות חלק מהזמן. העדשות המולטיפוקליות קיימות במבחר של 3 חברות שונות כשלכל אחת יתרונות וחסרונות. בעיקרון המולטיפורליות נותנות פוקוס לקרוב ולרחוק מעצם תכנון העדשה וגם ראיה לא רעה לטווח הביניים.

10/03/2010 | 11:41 | מאת: דודו99

09/03/2010 | 11:06 | מאת: דודו 99

בעקבות סכרת התפתח אצלי קטרקט בקצב מהיר ואני זקוק לניתוח כעין שמאל,אני מעוניין בשתילת קריסטל לנס,ידוע לי שהנסיון בארץ הוא מועט. 1.לידיעתי,היתרון בקריסטל לנס הוא ביטול הצורך במשקפיים,האם יש יתרונות נוספים? 2.מה הסיכונים והבעיות הידועות עם הקריסטלנס לאחר השתילה?. 3.יש לי ביטוח פרטי נוסף בפניקס.האם ידוע אם הפניקס משלמים עבור הניתוח וההעדשה?(ידוע לי שמחיר עדשה הוא 7000 ש"ח)

09/03/2010 | 11:31 | מאת: דודו 99

לא ציינתי,אני בן 64 ,התפתחות הפגיעה בראיה היתה מהירה,ואני לוקח תרופות ליתר ל"ד,ליפיטור 80 מ"ג,וג'נואט 2 ביום.תודה מראש על התשובה.

07/03/2010 | 19:20 | מאת: אלי

ערב טוב, ב-1.4.09 עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. ב-27.9.09 עברתי ניתוח בעין שמאל. קיימות 2 תופעות-  1. ממרחק מסוים הראיה לא ממוקדת. יש עיוות. 2. במבט לפנסים, אני רואה הילה וכאילו "קורי עכביש". בדיקת רישתית תקינה. בבדיקת קרנית, דיפלופיה מונוקולארית מימין. משמאל אמבליופיה קלה. מה משמעות בדיקת הקרנית? מה ניתן לעשות בנושא ההילה? מה הסיבה? אודה על התייחסות לכל נושא במענה. בברכה, אלי

הסיבה להילה יכולה להיות ממקומות שונים בעין- קרנית, זגוגית, עדשה מלאכותית. קורי העכביש בדרך כלל נובעים מעכירויות בזגוגית. הכי סביר שהסיבה להילה ולעוות נובעת מהקרנית ואח"כ מהעדשה. לברור מצב הקרנית ניתן לבצע מיפוי קרנית וקיימות גם בדיקות מתקדמות יותר. עם זאת הייתי מנסה טיפול פשוט בתחליפי דמעות איכותיים בשימוש בין 5-6 פעמים ביום בשלב ראשון. ייתכן שהבעיה הינה יובש ותיפתר בצורה פשוטה.

08/03/2010 | 16:49 | מאת: אלי

מודה על המענה המהיר. לפני הניתוח השתמשתי בויסקוטירס בגלל יובש. לאחר הניתוח, לשאלתי אם להמשיך בויסקוטירס, הוא ענה- אין צורך. תופעת ההילה, הייתה מיד לאחר הניתוח בעין ימין. עכשיו הוא רשם לי טירס נטוראל ופ.מ.ל ולהמשיך עם הויסקוטירס. האם זה יפתור הבעיה של ההילה? כעבור כמה זמן, אני אמור להרגיש בהטבה? אם בכלל. בתודה, אלי 

06/03/2010 | 15:38 | מאת: יעקב

שלום, האם למי שסובל מחסר ב-g6pd , מותר ליטול שני כדורי uramox 250mg לאחר ניתוח קטרקט? בנייר עמדה של ההסתדרות הרפואית משנת 2003, uramox לא נכללת ברשימת התרופות האסורות ללקיחה במצב כזה. כך גם נמסר לי על ידי שני רופאים שלא בתחום רפואת עיניים. מצד שני, המנתח, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח במרכז , ביקש שלא ליטול את התרופה, (בגלל החסר באנזים) אלא רק אם המנותח יסבול מכאב - לחץ חזק בראש , ואז יוכל ליטול כדור אחד בלבד. זאת משום שהאיסור אינו מוחלט, כך הבנתי. מה תוכלו לומר לי בנושא זה? תודה.

למיטב ידיעתי השימוש באורמוקס אסור לנשאים של החסר באנזים.

02/03/2010 | 11:31 | מאת: יורם

אחותי בעלת תעודת עיוור, בגלל קוצר ראיה גדול ,(לקויית ראיה)עתה יש לה גם קטרקט בשני העיניים , האם לאחר הנתוח קטרקט יש סכוי שהמספרים ירדו ואז הראיה תשתפר אודה מראש

ניתוח הקטרקט יכול להחזיר את ראייתה רק למה שהיה לפני התפתחות הקטרקט אבל לא לשפר את הבעיה ברשתית שהיא בעייתה העיקרית של אחותך. הורדת המספר תעזור מעט כנראה.

27/02/2010 | 20:13 | מאת: נטלי

לפרופסור אהוד אסיה שלום: בני הקטן נולד עם קטרקט בעין ימין, בגיל שבועיים נותח אך לא הושתלה לו עדשה תוך עינית אלא עדשה חיצונית, בני היום בן שלוש והעין המנותחת קטנה מהעין הבריאה והרופאים לא ממליצים לנו לעשות לו ניתוח להשתלת עדשה אך אני ובן זוגי שוקלים לקחת את הסיכוניים שכרוכים בניתוח כדי לנסות לעזור לילד אפילו בקצת . מאוד נשמח להמלצותיך ולחוות דעתך. בכבוד רב

תמיד אפשר וכדאי לעשות עוד התייעצות אבל אתם כמובן צריכים להביא את הילד לבדיקה. כל עין היא סיפור בפני עצמו. אם העין מאד קטנה ייתכן שהניתוח בעייתי טכנית. ייתכן שאין טעם בניתוח כי העין מאד עצלה או שהמבנה הפנימי שלה לא מאפשר ניתוח פשוט. לפעמים למרות שהעין עיוורת יש עוד מה להפסיד כי אחרי ניתוח העין מקבלת דלקת כרונית או שהעדשה לא יושבת טוב או שהעין מתחילה להתכווץ. כך שההחלטה לא תמיד מובנת מאליו. האם ניסיתם עדשת מגע לתיקון הראיה? אם אתם יכולים להסתדר עם עדשת מגע זה יכול לתת אפקט זהה לניתוח ואפילו נותן ייתרון של שינוי בקלות של התיקון האופטי עם גדילת הילד והעין ובעתיד יוכל לעשות ניתוח ולהשתיל עדשה עם המספר המתאים לעין בגיל הבוגר.

25/02/2010 | 13:01 | מאת: קרול

לפני שבוע אבי בן ה-62 עבר ניתוח קטרקט והשתלת עדשה. מאחר והוא אינו רואה בעין השניה הצלחת הניתוח כל כך חשובה. שבוע לאחר הניתוח הוא עדיין רואה ראיה עכורה מאוד ועם נקודות שחורות. יש ימים שהראיה פתאום בשעות הלילה הופכת להיות מצויית אך רוב הזמן חוזרת הראיה להיות גרועה ביותר. המנתח טוען כי העניין רגיל ויש לחכות בסבלנות אך אין הדבר קל. אבי איש עסקים והכל תלוי בראיה שלו. האם מקרה זה רגיל? האם יש לחכות בסבלנות? אם כן עד מתי???

אין לי תשובה טובה מלבד העובדה ששבוע זה עדיין לא מספיק זמן על מנת לקבל תוצאה סופית. לפעמים העניין לוקח כמה שבועות וצריך לסמוך על המנתח שהוא יודע יותר טוב מה המצב.

24/02/2010 | 19:44 | מאת: בני

לפני שנתיים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת,כבר כעבור ימים מספר ראיתי באותה ען טוב.טיפטפתי את הטיפות שנרשמו לי והכל עבר "חלק". לפני חודש בערך עברתי ניתוח קטרקט בעיין השניה ומאז עדיין הראיה באותה עין עכורה.קיבלתי טיפות סטרודקס+ויגהמוקס+אפרין 10 אותן אני צריך לטפטף מספר פעמים ביום.העיין עדיין דומעת ,אדומה וכאמור הראיה בה "עכורה". מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לפי העובדה שאתה מקבל טיפות אפרין שהן מרחיבות אישון כנראה שיש דלקת מעבר לרגיל אחרי ניתוח. בדרך כלל הדלקת מסתדרת עם הטיפול המקומי וסבלנות.

טוב אז ככה. אני בן 21 כיום. נולדתי עם קטרקט מולד ולאחר ניתוחים אצל ד"ר בלומנטל בשתי העיניים הושתלו לי עדשות מלאכותיות (סביבות גיל 6). מאז אני משתמש במשקפיים/עדשות. הראייה שלי גם לקרוב וגם לרחוק לא מספק ללא עדשות אך לקרוב אני יכול לקרוא מכ30 סמ כל דבר. השאלה שלי היא כזאת: האם ניתן כיום לתקן לי את הראייה ל6/6. ואם כן אז מה כדאי? ניתוח לייזר להסרת משקפיים? או החלפת עדשה באחת חדישה יותר. מה זול יותר? מה טוב יותר? ולאיזה תוצאות אני יכול להגיע? תודה מראש

קח בחשבון שאם אתה מוריד את המספר לרחוק לא תראה לקרוב בלי משקפיים. אולי כדאי לתקן רק עין אחת. יש אפשרות להשתיל עוד עדשה בעין מעל לעדשה שכבר הושתלה. הניתוח יחסית לא מורכב ואפשר אפילו להשתיל עדשה מולטיפוקלית. זה תלוי במנח של העדשה הישנה. האופציה השניה- לייזר בקרנית להורדת המספר. מה יותר זול אין לי מושג. נראה לי שיותר הגיוני להשתיל עוד עדשה בעין אם זה באמת מתאים מבחינת העדשה הקיימת.

25/02/2010 | 01:59 | מאת: אופק

ראיתי שאת עובדת בעין טל. שם עברתי את שני הניתוחים וגם ניתוחי המשנה. זה אומנם היה לפני הגעתך אבל הניתוחים נעשו ע"י ד"ר בלומנטל ז"ל (כולל ניתוחי משנה). השאלות שלי הן האם לדעתך לפי המנתח והתקופה שהיא בערך 14 שנה מהיום אני מתאים לניתוח להשתלת עדשה נוספת? והשאלה השנייה ואני מקווה שמותר לך לענות על דברים כאלה כאן, האם המרפאה שלכם מבצעת ניתוחים כגון זה?

לפני 3 שבועות עברתי ניתוח קטרקט וניתבקשתי לשים 3 פעמים ביום במשך חודש וחצי טיפות פרד פורטה. בעלון של התרופה כתוב 2 דברים שמדאיגים אותי: 1. שאין להשתמש בתרופה לאחר ניתוח קטרקט ו- 2.שבטיפול מעל 10 ימים יש לערוך בדיקה של לחץ תוך עייני ולא נתבקשתי לעשות זאת. האם יש לי סיבה לדאגה?

קודם כל- אם הרופא נותן תרופה אז זה בסדר, האזהרות נועדו למנוע ממטופלים לקחת תרופה על דעת עצמם. בדרך כלל יש ביקור אחרי כשבוע מהניתוח ואם הלחץ לא עלה עד אז סביר שלא יעלה גם אח"כ, אם כי לא בטוח. חודש וחצי זה באמת הרבה זמן, אבל בדרך כלל הרופא מנחה לרדת בטיפול בהדרגה כך שהסיכונים פוחתים.

שלום ד"ר מיכאלי. לפני כשנה וחצי נותחתי באיכילוב בגלל היפרדות רשתית, ולפני כחצי שנה התפתח הקטרקט. כעת אני חייבת לעבור ניתוח. הייתי בהתייעצות אצל 2 רופאים מחוץ לקופה, העניין הוא שאני קצרת רואי, ואחרי הניתוח ההבדל בין המספרים יהיה גדול - מינוס 2 ומינוס 10. אחד הרופאים הציע לכוון למינוס 7, ואז אצטרך עדשות מגע ומשקפיים לשתי העיניים. מצד שני, זה נורא מפתה להוריד את המספר בעין אחת, אבל מה יקרה אם לא אוכל להרכיב עדשת מגע? אני די בהתלבטות - מה דעתך על כך? תודה מראש על התשובה, כתבתי גם בפורום סטרמד, אז אין צורך לענות פעמיים, אני אחפש בשני הפורומים. אינה.

לא אמרת אם את מרכיבה עדשות מגע כבר כעת. אם כן- ברור שאת צריכה להוריד את המספר ולהרכיב עדשת מגע על העין השניה. אם את לא מרכיבה עדשות כעת לכי לאופטומטריסט ותקחי עדשות יומיות ותנסי להרכיבן לכמה ימים. אם זה הולך טוב- יופי. אם לא אז ייתכן שבאמת תצטרכי ללכת כל מינוס 7.

18/02/2010 | 11:19 | מאת: אינה

אני מרכיבה עדשות מגה כבר כ -20 שנה. השאלה שלי הייתה לגבי העתיד - מה יקרה אם העין לא תקבל עדשה, או שאני רוצה להיות יום יומיים בלי עדשה, לנוח או שיש דלקת וכדומה - האם המוח יוכל לקלוט הבדל כזה גדול בין המספרים? שוב תודה, אינה.

16/02/2010 | 12:57 | מאת: אתי כתב

שלום רב, לאימי הושתלה בעבר עדשה שעושה לה כל הזמן בעיות בעין כגון ראיית ערפת ולחץ האם ניתן להשתיל עדשה חדשה ולהוציא עדשה שהושתלה בעבר ? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה, אתי

שלום אתי, אפשר להחליף עדשה, צריך לשקול כל מקרה לגופו. להוציא עדשה מלאכותית ולהכניס אחרת במקומה הוא ניתוח שמבוצע מדי פעם מסיבות שונות. לעיתים לא מדובר בבעיה בעדשה עצמה אלא במיקום שלה ולפעמים יותר קל לתפור אותה או לסובבה מעט וזה פותר את הבעיה.

שלום ד"ר מיכאלי. לפני כשנה וחצי נותחתי באיכילוב בגלל היפרדות רשתית, ולפני כחצי שנה התפתח הקטרקט. כעת אני חייבת לעבור ניתוח. הייתי בהתייעצות אצל 2 רופאים מחוץ לקופה, העניין הוא שאני קצרת רואי, ואחרי הניתוח ההבדל בין המספרים יהיה גדול - מינוס 2 ומינוס 10. אחד הרופאים הציע לכוון למינוס 7, ואז אצטרך עדשות מגע ומשקפיים לשתי העיניים. מצד שני, זה נורא מפתה להוריד את המספר בעין אחת, אבל מה יקרה אם לא אוכל להרכיב עדשת מגע? אני די בהתלבטות - מה דעתך על כך? תודה מראש על התשובה, כתבתי גם בפורום סטרמד, אז אין צורך לענות פעמיים, אני אחפש בשני הפורומים. אינה.

15/02/2010 | 17:08 | מאת: משה שמש

רציתי בבקשה לדעת אם ניתן להחליף עדשה שכנראה לא הושתלה כראוי וגורמת לשיפשוף בעין ובעקבות זאת ללחץ ואישפוז ואם אפשר גם לדעת מה הסיכונים תודה רבה מראש

אפשר. מדובר בניתוח לא סטנדרטי וכל מקרה צריך להשקל לגופו ואין מקרה אחד דומה למשנהו. תלוי באיזו עדשה מדובר, היכן היא "תקועה" וכ"ו.

12/02/2010 | 20:43 | מאת: מרינה

אמי עברה ניתוח קטרקט בעין ימין ב28/01/10. הייתה אצל הורפא המנתח בביקור והוא אמר שהכל בסדר והניתוח עבר בהצלחה. אבל עדיין יש לה תחושה של גוף זר בעין, אדמומיות, תחושה שהעין מלאה במים. אמי לפני הניתוח הרכיבה משקפיים מולטיפוקליות ועכשיו היא לא יכולה להשתמש בהן. האם יש מה לעשות בקשר למשקפיים, עד שהעין השניה תנותח? ומה לגבי התחושות שפירטתי קודם? תודה על התשובה.

כל התחושות נורמליות. טיפות הרטבה כלשהן, של דמעות מלאכותיות יכולות להקל. לגבי משקפיים פשוט צריך להמתין עד שיחלפו כ- 8 שבועות והמספר יתייצב ואז בעקרון היא יכולה לעדכן את המשקפיים המולטיפוקליים, בהנחה שאין הפרש גדול בין 2 העיניים שיכול ליצור בעיה.

07/02/2010 | 20:04 | מאת: עמוס

האם לאחר ניתוח קטרקט אין צורך לתקן עי משקפים את הראיה למרחק? האם קיימים מקרים שבהם יש צורך לתקן גם את הראיה למרחק וגם את הראיה לקריאה? אם כן מהן הסיבות לכך?

במקרים רבים נשאר מספר קטן או צילינדר וכדאי לעשות משקפיים למרחק לשימוש לפחות במצבים של נהיגה, קולנוע וכ"ו אבל רוב הזמן אין צורך במשקפיים. החישובים של המספר אינם תמיד מדוייקים. לא מדובר במתמטיקה פשוטה אלא בנוסחאות קרוב. גם כשהרופא אומר שהוא מכוון למרחק בדרך כלל אנחנו משאירים -0.5 כדי להשאיר מקום לקיזוז עם סטייה לכיוון + אם יש. ולפעמים קורות טעויות גדולות יותר בחישוב.

06/02/2010 | 20:15 | מאת: אריג

אני בת 26 , לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים .... מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית... במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו .... תרופות : ATROPIN 1? פעמיים ביום Vigamox כל שעה Erythromycin 3 פעמיים ביום וכמובן לחזור מחר להם ... מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ? תודה והשבת שלום

אבצס בקרנית הינו זיהום ברקמת הקרנית. הרקע אצלך כנראה הוא הרכבת העדשות. בהתחלה הטיפול כולל טיפול כל שעה כולל בלילה משום שהאבצס מסוכן ומסכן את הראיה והדרך הטובה ביותר לטפל בקרנית הינה בטיפות ישירות למקום.

06/02/2010 | 08:57 | מאת: שרה

לפני כשנה עברתי נתוח קטרקט בשתי העיניים. לאחרונה שהופיעה ירידה בראיה בבדיקה נאמר כי יש לי קטרקט משני ועלי לעבור טיפול לייזר .שאלותי 1.האם יש דחיפות בטיפול ,כלומר ככל שאשהה אותו יותר האם יהיה קשה יותר לטפל בלייזר או שהתוצאות תהיינה פחות טובות כתוצאה מההשהיה. 2.האם הלייזר לא פוגע בעדשה שהושתלה? 3.האם לאחר הפרוצדורה אחזור לראיה שהיתה לי לאחר הנתוח? תודבה ושבת שלום

הטיפול אינו דחוף ובכל שלב ניתן לבצעו באותה קלות. הלייזר לעיתים גורם לפגיעות נקודתיות בעדשה שאינן מסוכנות. הן פוגעות בראיה רק אם יש צבר שלהן בחלק המרכזי של העדשה. אחרי הפרוצדורה ראייתך אמורה לחזור למה שהיה מיד אחרי הניתוח.

שלום, האם קיים סיכון (סיכוי) להתפתחות אסטיגמטיזם בעין, לאחר ניתוח קטרקט? אם כן, כיצד ניתן להקטן את הסיכון? האם הצלחת הניתוח תלוייה במיומנות הרופא(ה) המנתח(ת)? האם תוכלו להמליץ לי על מנתח(ת) טוב(ה) באיזור חיפה? תודה.

אסטיגמטיזם יכול להתפתח אחריניתוח. כמובן שמיומנות המנתח חשובה.

01/02/2010 | 13:13 | מאת: רבקה

שלום רב, לפני 8 חודשים עברתי ניתוח קטרקט בעיין ימין ובעיקבות התייעצות עם הפורום ביקשתי מהרופאה שתשתיל עדשה לקרוב, היות ובעיין שמאל יש לי עדשה לרחוק (גם לאחר ניתוח) כנראה שהרופאה לא מיקדה את העדשה ולכן היום אני נאלצת להרכיב משקפיים כי אני לא רואה ברור לא מרחוק ולא מקרוב. לאחר התייעצות עם הרופאה המנתחת היא אמרה שיש היום אפשרות להשתיל עדשה נוספת כדי למקד ראיה, האם כדאי לבצע ניתוח נוסף והאם כדאי להשתיל שוב עדשה ממוקדת לקרוב , כדי שאני אוכל להיות ללא משקפיים . לתשובתכם אודה מאוד

כמעט תמיד אפשר לתקן את הטעות במספר על ידי השתלת עדשה נוספת מעל לראשונה. כיום יש בשוק עדשה חדשה שמיועדת רק לצורך זה ומעוצבת בצורה ייחודית. אני באופן כללי מאד ממליצה עליה. למרות זאת אם אין חוסר איזון גדול בין העיניים ומשקפיים פותרים בקלות את הבעיה אני חושבת שלא הייתי הולכת על ניתוח נוסף ומסתפקת במשקפיים ובראיה הטובה דרכם.

01/02/2010 | 01:08 | מאת: ?

במקרה של קטרקט האם בעתיד הרחוק יהיה ניתן להשתיל עדשה טבעית מאדם אחר ?

לא.

01/02/2010 | 01:01 | מאת: שימי

שלום רב, בשבועות האחרונים חוויתי החמרה פתאומית משמעותית בראייה בעין ימין. אובחנתי כלוקה בקטרקט סאב-קאפסולרי אחורי. יש לי שתי שאלות: 1. בגלל האופי המיוחד של הקטרקט הזה, האם ניתן לטפל ולשפר את המצב בעזרת הקרנת החלק האחורי של הקפסולה בלייזר Nd-YAG ? 2. האם מישהו יכול להמליץ על מנתח/ת עיניים טוב/ה באיזור חיפה ? תודה.

לא ניתן לטפל בקטרקט בלייזר, רק בניתוח

קראתי בעיתונות שלאחרונה השתילו עדשות "ביוניות" יעילות יותר מהמולטיפוקל ועם אבחנה גבוהה (מעין היי-דפנישן), פרי פיתוח חדיש שאמורות להחליף את המולטיפוקליות "הרגילות". האם זהו ברווז עיתונאי או יש דברים בגו ושווה לחכות להן?

לא לגמרי ברור לי למה הכוונה אבל כנראה שמדובר על עדשות מולטיפוקליות א-ספריות. העדשות הא-ספריות הן עדשות שאמורות לתת איכות ראיה מעט יותר טובה והן נכנסות לשימוש גם במונו וגם במולטי-פוקליות. עדיין לא ברור לחלוטין מה חשיבות הא-ספריות אבל זה הטרנד היותר חדש.

30/01/2010 | 22:17 | מאת: גיל

אחי בחור מוגבל שעבר ניתוח קטרקט בשני העיניים. כעת נתגלה קטרקט משני. מה הדחיפות לנתח או שאפשר לדחות.(קשה להבין ממנו לגבי מידת הראיה). אם דוחים זה יכול היות יותר מורכב לנתח?

קטרקט משני מטופל בלייזר ואפילו בילדים הרבה פעמים אפשר לעשות את הטיפול במרפאה ללא צורך בהרדמה. אם לא ניתן- מנתחים. הטיפול בלייזר ובניתוח יכול להעשות בכל שלב ואין דחיפות.

אימי בת 85 עברה לפני שבוע ניתוח קטרקט. היא רואה מטושטש יותר מאשר לפני הניתוח. האישונים שלה באופן טבעי הם קטנים מאוד, וגם טופלה בלייזר למניעת לחץ תוך עיני, הרבה לפני ניתוח הקטרקט. האישון של העין שנותחה נראה רגיל אך הוא מורחב בהרבה ביחס לאישון של העין שלא נותחה. הרופא אומר שעדיין הקרנית לא החלימה. האם הטשטוש יכול להיגרם מהעובדה שהאישון רחב יותר ממה שהיה לפני הניתוח, והאם עובדה זו יכולה לגרום לסיבוכים אחרים בעין? בתודה

הטשטוש כנראה נובע מבצקת קרנית. לאישון אין קשר לטשטוש. גם אחרי ניתוח קטרקט במהלך רגיל האישון רחב יותר ולוקח זמן עד שהוא מתכווץ. לפעמים ימים, לפעמים שבועות. אצל אימך יתכן שהיה אישון לא מתרחב והמנתח הרחיבו מכאנית בזמן הניתוח.

תודה רבה

05/05/2015 | 22:18 | מאת: כהן חנה

אני עברתי ניתוח קטארט לפני 13 יום ועיין רואה מטטשתש בעין אני שמה טיפות

29/01/2010 | 15:48 | מאת: אלון

האם מי שעבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, תהיה לו בעיה לעבור ניתוח קטרקט או שאר טיפולים בעיניים בגיל מבוגר?

הבעיה הינה בחישוב של מספר העדשה להשתלה. החישובים לא מדוייקים משום שהמכשירים המצויים כיום בידינו אינם מסוגלים למדוד במדויק את כוח הקרנית אחרי ניתוח הלייזר. חשוב לכן לשמור את כל הנתונים מלפני הלייזר ומיד לאחריו, כולל קמירות הקרנית, תשבורת, והתוצאה מיד אחרי הניתוח (לפני שיש התפתחות של קטרקט). בעוד מספר שנים כנראה שיהיו בידינו מכשירים שכן יוכלו להתמודד עם הבעיה. הבעיה מטרידה במיוחד משום שמדובר באנשים שמלכתחילה ניסו להיפטר מהצורך במשקפיים וכעת נתקלים בבעיה שהניתוח עלול להחזיר להם את התלותבמשקפיים בגלל החישוב הבלתי מדוייק.

29/01/2010 | 11:38 | מאת: אמיר

שלום, לאימי קטרקט ו AMD יבש בשתי העיניים, הקטרקט בשמאלית חמור יותר והומלץ לניתוח ע"י הרופא. מה הסיכון שכתוצאה מהניתוח יתפרץ ה AMD ? האם ניתן להעריך מה יהיה השפור בראיה אחרי הניתוח בהנתן ה AMD ? תודה

הסיכוי שמחלת הרשתית תיתפרץ אחרי הניתוח נמוך. את השיפור בראיה יכול לנסות להעריך הרופא אבל לפעמים זה מאד קשה. קיים מכשיר שנקרא potential acuity meter שיכול לעזור בהערכה אך אינו קיים בכל מקום. בהדסה ידוע לי שהמכשיר קיים למשל.

29/01/2010 | 00:23 | מאת: רותי

שלום רב אימי עברה ניתוח קטרקט לפני שבועיים. מאז היא מדווחת על הרעה בראיה בעין המנותחת. היא רואה מטושטש יותר מאשר לפני הניתוח, ויש "דוק" המכסה את התמונה. אם יתכן שמדובר עדין בתהליך החלמה ארוך והתופעה יכולה להעלם או שלפי דעתכך צריך היה להיות שיפור בטווח זמן זה?

בדרך כלל הראיה צריכה להשתפר בשבוע הראשון אחרי הניתוח. יש מקרים שבהם ההחלמה ממושכת יותר. בדרך כלל הרופא צריך להסביר את העניין- בצקת קרנית, תפרים, סיבה אחרת שתסביר את העניין וגם לומר למה לצפות.

28/01/2010 | 13:19 | מאת: שמעון

שלום, עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל ושנה לאחר מכן הופיעה עכירות בעדשה שנוקתה ע"י "הפגזת" העדשה באמצעות מכשיר מיוחד. חודש לאחר מכן הופיע קרע ברשתית שאוחה בהצלחה באמצעות ניתוח. בעין ימין זה היה הפוך. קודם הופיע קרע ברשתית שאוחה בהצלחה באמצעות ניתוח ואת ניתוח הקטרקט עשיתי לאחר מכן (לפני כשנה וחצי). בינתיים יש לי עכשיו עכירות בראיה גם בעין ימין. מה עושים ? האם שימוש באותו מכשיר שציינתי למעלה עלול לגרום לקרע נוסף ברשתית ?

הלייזר מפוצץ חלון בקופסית העדשה. אחד הסיבוכים הוא קרע והפרדות רשתית. מכיון שבעין הימנית כבר נותחת יש סיכוי שהתהליך שהביא להיווצרות הקרע, שהוא התנתקות הזגוגית מהרשתית בעקבות הלייזר או בעקבות תהליכים טבעיים שהעין עוברת, כבר קרה וסיים את הנזק שלו. כך שיש גם סיכוי שבעצם הסיכויים לסיבוך כזה פחותים כעת. אם הראיה ירדה בצורה שמצדיקה את הטיפול כדאי לערוך בדיקת רשתית מקפת אצל מומחה רשתית ואז לשקול ללכת על הטיפול בלייזר.

28/01/2010 | 17:01 | מאת: שמעון

27/01/2010 | 23:07 | מאת: שיר

שלום רב, אבי אמור לעבור ניתוח קטרקט באחת העיניים. אחד הדברים המטרידים את אימי היא ההרדמה. 1. האם הולכים לעשות לו הרדמה מלאה או חלקית או בכלל לא? 2. האם בגלל שהוא חולה אסתמה יעשו לו הרדמה מלאה? 3. האם אומרים לחולה קודם הניתוח עצמו (נגיד חודש לפני) אם הוא אמור לעשות הרדמה? 4. האם יש חשש לעשות ניתוח שכזה בבי"ח ציבורי? האם עדיף לשלם יותר וללכת לבית חולים פרטי? אשמח לשמוע חוות דעת. תודה רבה, שיר

מרבית ניתוחי הקטרקט מתבצעים כיום בהרדמה מקומית. הרדמה כללית מיועדת למנותחים שאינם משתפים פעולה או חרדים מאד. אסטמה דוקא מהווה גורם סיכון בהרדמה. בבית חולים ציבורי ייתכן מצב שבו מתמחה ינתח ומומחה ישגיח עליו. לבית חולים יש יתרון מבחינת עבודת הצוות וגם מבחינת הרדמה כללית

26/01/2010 | 13:35 | מאת: עדנה

אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט ומתלבטת בנושא העדשות אני מבקשת לדעת מה הנסיון שיש בישראל בהשתלת עדשות מולטיפוקליות בניתוחי קטרקט ? מספר שנים, מספר ניתוחים הבנתי לפי כתבה שפורסמה בעיתון כי נעשה רק מספר קטן של ניתוחים שבהם הושתלו עדשות מולטיפוקליות MULTIFOCAL IOL תודה

בארץ יש מספר לא מבוטל של מנתחים שמשתילים עדשות מולטיפוקליות. מהם חלק שמשתילים את העדשות (כמובן בדגמים היותר ישנים) כבר מעל 10 שנים. בארץ משווקות עדשות של 3 חברות שונות ולכל אחת החסרונות והיתרונות שלה. אולי את מבלבלת עם עדשות אקומודטיביות שהן יחסית חדשות והושתלו רק בחודשים האחרונים על ידי מספר מועט של מנתחים (בארץ).

שלום! בן 59, עברתי לפני 14 יום ניתוח קטרקט בעין שבוצע בה ניתוח ויטרקטומיה לפני שנתיים, בגלל קרע ברישתית ואיבוד חלק משדה ראייה עקב סכיזיס. מהלך הניתוח היה תקין. הושתלה עדשה לראייה לרחוק. לאחר הניתוח טופלתי בטיפות: אופלוקס, דקסאמיצין, קוסופט במשך 6 ימים, ואז הופסק הטיפול בקוסופט ובאופלוקס והמשכתי טיפול בדקסאמיצין. בבדיקה: ראייה 6/6 וצלולה. 10 ימים לאחר הניתוח, חשתי יותר צריבה, דמעת וירידה בראייה בצורה של ערפול/טשטוש. בבדיקה: נראה שיש תגובה דלקתית . לחץ תקין. הומלץ על הפסקת טיפול בדקסאמיצין והתחלת טיפול ב: pred forte col 1% vigamox (כנראה בשל חשש מזיהום) אתמול, 13 יום לאחר הניתוח, בבדיקה: מכיוון שאין זיהום הופסק הטיפול ב-vigamox, והומלץ להמשיך בטיפול ב: pred forte למשך השבועיים הבאים. הרופא המנתח רואה אך ורק קצת אדמומיות. בבדיקת הראייה: אמנם 6/6 אך בקושי, ועדיין עם עירפול/טישטוש. מבחינת הצריבה והדמעת יש שיפור. לפני הופעת הערפול/טשטוש הספקתי להתאים משקפי קריאה ומאז הופעת הערפול קיים טשטוש רב בשימוש בהם. שאלותי: 1. האם תהליך כזה הוא הפיך מבחינת החזרה לראייה צלולה כפי שהיה בשבוע הראשון שלאחר הניתוח? 2. לאלו תחושות, סימנים, סימפטומים אני צריך לשים לב ולגשת מיידית להיבדק? תודה רבה!

התהליך הינו הפיך בדרך כלל, אם כי אני מוכרחה לציין שרוב האנשים רואים בימים הראשונים את הכל מאד חד ובהיר וזה מתעמעם מעט בהמשך. הסימנים המדאיגים יכולים לכלול- אודם מתגבר, כאב מתגבר, הפרשה ירוקה או צהובה סמיכה, ירידה בראיה, רגישות ניכרת לאור וכתמים בשדה הראיה.

26/01/2010 | 21:45 | מאת: קבי

.

שלום, לפני כשלשה שבועות עברתי ניתוח קטרקט. כאשר אני מסתכל רחוק - הכל בסדר. כאשר אני קורא, לפעמים העין (אולי העפעף) מקבלת תנודות קלות בלתי נשלטות. זה גורם להרגשה של הבהובים. האם זו תופעה מוכרת. מה ניתן לקחת כדי לשפר או לפתור ? תודה

התנודות אמורות להשתפר ספונטנית עם הזמן. כשתתאים את המשקפיים זה יסתדר קרוב לוודאי.

26/01/2010 | 15:07 | מאת: יורם ולטוך

בהמשך לשאלתי הראשונה ולתשובתו של ד"ר עדי מיכאלי, תודה, ד"ר מיכאלי על תשובתך. עשיתי כבר משקפיים (בי-פוקליים בשלב ראשוני זה). לפני כשבוע עברתי ניתוח קטרקט גם בעין השניה. בעין שנותחה לאחרונה הכל בסדר. בעין שנותחה לפני חודש ההיבהובים ממשיכים כפי שתארתי. אני מרגיש עכשיו: הריטוט הוא פנימי בעין ולא של העפעף. השערה (מתוך היותי איש בקרה): כרגיל (אולי) יש בעין + מוח, חוג בקרה שעושה מעין "auto focus", עובד על העדשה, כך שהתמונה תהיה הכי חדה שאפשר. כנראה שאת זה המוח למד ועשה במשך 64 שנים (גילי). עכשיו, יש לו פתאום עדשה פלסטית שאי אפשר לשנות בה כלום. חוג הבקרה "נפתח", הופך בלתי יציב ואינו יכול לתפקד. בטכניקה, אי יציבות יכולה להתבטא בתנודות. האם יש אפשרות שזו הבעיה? האם יש טיפות שיכולות "להרגיע" את חוג הבקרה הזה? הבעייה מפריעה לי מאד. תודה, יורם

לד"ר עדי שלום רב.. האם יתכן קטרקט בעין אחת בלבד בגיל 32 בשל תהליך טיבעי? אני עברתי תקופה קשה ובמהלכה התגלה לי קטרקט בעין אחת .. האם זה יכול לנבוע בשל לחץ נפשי? אשמח אם תענה לי בהקדם גם למייל

לא ידוע שלחץ נפשי גורם להתפתחות קטרקט. קטרקט בגיל כה צעיר אינו נפוץ אולם ייתכן. בדרך כלל בגיל צעיר ישנה סיבה או רקע כמו גורם תורשתי, טיפול תרופתי, חבלה, מחלה עיינית, אבל גם ללא סיבה ברורה.

10/01/2010 | 22:49 | מאת: מוריה

שלום אני בת 16 וחצי ונולדתי עם קטרט מולד ריציתי לשאול לגבי השיטה האחרונה שיצאה שיטת הקריסטל, עד כמה הניתוח יעיל ומה הסיכונים והאם שיטה זו פועלת בארץ? בתודה מוריה.

לשאלתך העדשה אכן מושתלת בארץ. היא אכן עובדת ויכולה לתת ראיה מסויימת לקרוב או לפחות לטווח ביניים בנוסף על הרחוק. יש עוד אופציות לא רעות- עדשות מולטיפוקליות וגם אם הקטרקט בשתי עיניים- לנתח עין אחת לרחוק ועין אחת למרחק ביניים. האופציה האחרונה היא העדיפה עלי.

11/01/2010 | 16:07 | מאת: מישהו

אבל כך זה מעודד פזילה.. ושאלה נוספת- אם עוברים השתלה תוך עיינית בשתי העיניים הראיה תהפוך להיות דו עיינית כמו של אדם רגיל?

09/01/2010 | 22:43 | מאת: שרה כהן

אני בת 64 לפני חודש עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין עקב טשטוש בראייה. נכנסתי לניתוח כשאינני נזקקת למשקפיים לראייה לא לקרוב ולא לרחוק. נכון להיום אני נזקקת למשקפיים גם לקרוב וגם לרחוק. אני רואה מטושטש יותר מאשר לפני הניתוח. העין כואבת לי מאד היא לחלוחית ותופעה נוספת היא ראיית כתמים צהובים על לבן ובנוסף תחושה של גוף זר בתוך העין. הרופא המנתח טוען שהניתוח מצויין ואינו רואה שום סיבה לסיבלותי ואני מצידי ממש מצטערת שעשיתי את הניתוח. אם אני רואה גם כיום הכל מטושטש ולפני הניתוח לא הייתי זקוקה למשקפיים בכלל לא מקרוב ולא מרחוק וכיום אני נזקקת למשקפיים גם לקרוב וגם לרחוק אז בשביל מה צריך לנתח. כל הטיפות שניתנו לי כולל הטיפות להרטבת העין לא משפרות שום דבר. אודה על חוות דעתך.

משהו לא מסתדר בתאור שלך. בגילך לא ייתכן מצב שבו לא תיזדקקי למשקפיים לא לרחוק ולא לקרוב. או שלא ראית ממש טוב לכל המצבים והסתדרת עם ראיה מטושטשת. אחרי ניתוח קטרקט המצב משתנה ולפעמים קורה שנזקקים למשקפיים גם לרחוק וגם לקרוב. מה שחשוב הוא אם הראיה עם משקפיים טובה יותר מאשר היתה עם או בלי משקפיים לפני הניתוח, כשהיה קטרקט בעין. אם גם עם משקפיים המצב לא טוב צריך לחפש סיבה כמו יובש או בצקת במקולה למשל. בדרך כלל גם אנשים שסובלים מגירוי אחרי הניתוח עם סבלנות וזמן משפרים באופן ספונטני ויש כל מיני טיפות וקומפרסים שיכולים להקל. עליך להיוועץ ברופא שלך.

12/01/2010 | 21:30 | מאת: שרה כהן

ראשית תרשי לי להודות לך על ההתייחסות. קשה לי להבין למה לא מסתדר לכם לרופאי העיניים שאשה בגילי יכולה לראות מצויין ללא משקפיים. לידיעתך ציירתי, סרגתי כתבתי והכל ללא צורך במשקפיים לא לקרוב ולמרחוק ראיתי מצויין. עקב היותי חולת סכרת נבדקתי מידי חצי שנה אצל רופא עיניים ופרט לבעיית הקטרקט לא היו לי כל בעיות ראייה. זו הסיבה העיקרית שאני כל כך סובלת היום שמקרוב אני ממש לא רואה כלום ומרחוק ראייה מטושטשת. הפתרון של המשקפיים הוא פתרון קל לכל רופאי העיניים אבל לא לכל מטופל בעבורי הניתוח לקח את הראייה הטשטוש שהיה לפני נשאר רק שהיום אני זקוקה למשקפיים לכל מצב. חבל שאת הנעשה אין להשיב. בכל מקרה אני שוב מודה לך על ההתייחסות

תודה רבה על תשובתך הקודמת בנושא, וברשותך - שאלה נוספת לאור התשובה: מה אם בניתוח הראשון הקופסית נמצאת שלמה ומשתילים עדשת קריסטלנס, ואילו בניתוח בעין השניה,הקופסית בה אינה שלמה. האם ניתן אז להסתדר עם עדשת קריסטלנס בעין אחת ועדשה מונופוקלית בעין השניה? (אצלי מדובר בקטרקט אחורי בשתי העיניים). תודה מראש.

אפשר להסתדר עם עדשת קריסטלנס רק בעין אחת אך התוצאה מוצלחת יותר במושתלי שתי עיניים. זה רק אומר שאם תהיה לך עדשה רק באחת העיניים תהיה יותר תלוי במשקפיים, כמו במושתלי עדשות מונופוקליות אם כי פחות אך הראיה עם משקפיים תהיה טובה כי העדשה מתפקדת לפחות כמו עדשה מונופוקלית.

10/01/2010 | 15:45 | מאת: לירון

תודה!

04/01/2010 | 19:04 | מאת: יורם

אני מטופל בכדורי קולכיצין, היות ואני חולה FMF (קדחת ים תיכונית, שהינה מחלה גנטית.) בעבר רציתי לעבור נתוח לייזר להסרת משקפיים, והרופא טען שאסור שיהיה בדם קולכיצין, ואסר עליי את נתוח הלייזר, עתה אני אמור לעבור נתוח קטרקט בשני העיניים, האם גם בנתוח קטרקט חל האיסור הנ"ל ,או שמה אני אמור להפסיק לפני נתוח הקטרקט, את נטילת כדורי הקולכיצין אודה מראש על תשובה

הקולכיצין מפריע להחלמה של פצעים ולכן היה עדיף להפסיקו אולם לא מוצדק להפסיקו במקרה של ניתוח קטרקט כי החתך קטן ונדיר שיש בעיה. אני נתקלתי פעם אחת בלבד בבעיה עם קולכיצין במטופל שסבל מזיהום בקרנית שסרב להחלים ומיד כשהופסק הקולכיצין החל שיפור מהיר עד החלמה. בניתוח לייזר להסרת משקפיים הפצע גדול וגם מדובר בניתוח "קוסמטי" או לפחות לא חיוני לכן היה עדיף להמנע ממנו או לפחות להפסיק את הקולכיצין אם ניתן היה. בכל מקרה הרווחת כי עכשו תעשה ניתוח קטרקט ואפשר יהיה להגשים לך את חלום הסרת המשקפיים ויש יתרון בעובדה שלא עברת לייזר- הלייזר משבש את החישובים של כוח העדשה בניתוח קטרקט.

04/01/2010 | 09:49 | מאת: לירון

שלום רב, אודה לתשובתך לשתי שאלות בנושא: 1. האם ניתן להשתיל עדשות קריסטלנס במקרה של קטרקט אחורי (posterior polar)? 2. ככל שניתן - האם יש די נסיון עם עדשות כאלה בארץ? האם הליך ההשתלה שונה מהרגיל וכדאי להמתין עד שיצבר נסיון? תודה מקרב לב.

ניתן להשתיל את העדשות מסוג קריסטלנס במקרה של פוסטריור פולר קטרקט בתנאי שהקופסית נשארה שלמה. כידוע הקטרקט מסוג זה הולך עם שכיחות מוגברת של פתח בקופסית. תפקוד העדשה תלוי בשלמות הקופסית. בארץ הושתלו מעל 10 עדשות. סה"כ לא צריך נסיון מיוחד בהשתלתן. חשוב שתהיה מערכת למדידת כוח העדשה שהיא מהסוג המתקדם על מנת לוודא שהחישוב יהיה מדויק ושהמנתח יהיה בעל נסיון. ההשתלה עצמה די פשוטה.

תודה רבה על תשובתך, ושאלה נוספת ברשותך, לאור התשובה: מה קורה אם בעין ראשונה הקופסית נמצאת שלמה ומשתילים עדשת קריסטלנס, ובניתוח השני בעין הנוספת, מתברר שהקופסית בה אינה שלמה. האם ניתן להסתדר עם קריסטלנס בעין אחת ועם מונופוקלית בעין השניה (אצלי מדובר בקטרקט אחורי בשתי העיניים)?

03/01/2010 | 18:41 | מאת: שלי

מהי השיטה המתקדמת ביותר בניתוח קטרקט

השיטה הינה השיטה הרגילה של ניתוח פאקואמולסיפיקציה. יש מכשירים חדישים יותר, שמאפשרים חתכים קטנים יותר, עד 1.8 מ"מ ואפילו פחות. הבעיה היא שהעדשות מגבילות את גודל החתך כי זה לא משנה כל כך אם עושים ניתוח בחתך מאד קטן ומגדילים אותו לצורך הכנסת העדשה. העדשות הסטנדרטיות נכנסות בחתך של 2.2 מ"מ ומיוחדות דרך 1.8 מ"מ. גם העדשות קיימות במגוון רחב- מולטיפוקליות, א-ספריות, טוריות. כל אחת למצב ספציפי. העדשות המונופוקליות הא-ספריות הן העדשות ה"רגילות" המתקדמות יותר. כנראה שהן מאפשרות בחלק מהמקרים ראייה באיכות גבוהה יותר. זה בעיקר חשוב במנותחים צעירים יחסית ולא במבוגרים.

02/01/2010 | 10:32 | מאת: אתי

אני בת 62 ואובחן לי קטרקט בעין אחת בלבד (ימין). האם מומלץ לבצע ניתוח קטרקט?

אם יש קטרקט משמעותי, שמפריע לראיה או לתפקוד אז כן, בוודאי.

31/12/2009 | 16:40 | מאת: מרים

000000שלום רב! לפני כ-שנתיים עברתי אירוע אשר הובחן כ- ניון( naion) בעין שמאל.אין לי אפשרות לראות למרחק בעין זו. עין ימין הייתה תקינה. היום מצבה של עין שמאל היא יציבה אך הובחן בעין ימין קטרקט. רופא עיניים ועצב אמר לי לא לבצע ניתוח קטרקט כל עוד אני מתפקדת רגיל בעין.(אני נוהגת) הראייה שלי בעין ימין די תקינה אך לא בהירה כפי שהייתה קודם. מה דעתך בקשר לביצוע הניתוח. האם רצוי לחכות? אם כן עד איזה שלב? אני מודה לך מראש על תגובתך. מרים

את הניתוח בעין הטובה כדאי לבצע רק כשההפרעה משמעותי כמו קושי משמעותי בקריאה או חוסר יכולת לקבל רשיון נהיגה.

31/12/2009 | 11:12 | מאת: דודו 99

אני צריך לעבור ניתוח קטרקט בעתיד הקרוב, 1.האם יש אפשרות לבחור בעדשת מולטיפוקל? 2.והאם עם עדשה כזו לא אזדקק למשקפים? 3.מה השיקולים החשובים בבחירת עדשה?ועפ"י איזה מידע מחליטים איזו עדשה מתאימה? 4.האם עדשות מולטיפוקל כלולות בסל הבריאות? 5.מי מחליט איזו עדשה תושתל? תודה מראש על תשובה מפורטת.

העדשות המולטיפוקליות הן בעיקרון ביפוקליות, כלומר פוקוס לרחוק ופוקוס לקרוב או למרחק ביניים. הן עובדות טוב. יש מספר בעיות, בעיקר הילות סביב אורות בהתחלה, איכות ראיה מעט פחות טובה לעומת עדשות מונופוקליות, צורך בתאורה טובה לקריאה. עדיף להשתילן בשתי עיניים אך אפשר גם לא.הן לא מתאימות לכולם- לא למי שיש צילינדר משמעותי, לא לאנשים עם קוצר ראיה משמעותי (אם כי אפשר). מתאימות במיוחד לאנשים עם רוחק ראיה בעלי מוטיבציה גבוהה לחוסר תלות במשקפיים. זה גם מה שהן מבטיחות- חוסר תלות במשקפיים אם כי לא חוסר הזדקקות מוחלטת למשקפיים במצבים מסויימים. העדשות המולטיפוקליות אינן בסל הבריאות ואינן ממומנות על ידי חברות הביטוח הפרטיות. בחירת העדשה נעשית ביחד עם המנתח ובהתאם לתשבורת של עיניך שלך והמצב בשתי העיניים. תמיד צריך לקחת בחשבון מה קורה עם העין השניה על מנת לא ליצור חוסר איזון.

28/12/2009 | 20:38 | מאת: צבי

שלום אני צריך בקרוב לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים .ידוע לי כי ניתן לבחור בעדשה רגילה המאשפרת ראייה טובה ממרחק אך מקרוב חייבים משקפיים .מאידך יש היום פתוח חדש המאפשר בחירת עדשה דו פוקאליות כך שניתן לראות מקרוב וגם מרחוק בלי משקפיים לאחר הניתוח .השיקול הכספי אינו השקול המנחה אותי .רציתי לדעת כיצד אדע אם אני מתאים לעדשה דו פוקאלית ומה קורה אם אני לא יכול להתרגל לעדשה כזאת לאחר הניתוח .במה תלוי אם אני אצטרך להרכיב משקפיים לאחר הניתוח בהנחה ששדה הראייה שלי תקין והיום לפני הניתוח הראייה שלי מקרוב תקינה . בתודה צבי

העדשה הבי-פוקאלית מתאימה לאנשים שאינם מאד קצרי רואי ושאין להם צילינדר משמעותי. העדשה דורשת הסתגלות. רוב האנשים מסתגלים אליה בצורה לא רעה אבל באמת במקרים נדירים יכולה להיות בעיית הסתגלות ובמקרים נדירים מאד יש צורך להוציאה בניתוח נוסף ולהשתיל עדשה רגילה במקומה.

שלום, אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט בעוד כחודש והייתי מעוניינת לקבל מידע על תופעול הלוואי של הניתוח וכן מהו זמן ההחלמה? תודה,איבט

מדובר בניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים של כ- 97%. הסיבוכים מגוונים ויכולים להיות קלים כמו גירוי כרוני או סטייה במספר העדשה המתוכנן, מעצבנים, כמו צניחת עפעף או דמעת כרונית וקשים, המריכים ניתוח נוסף או מורידים את הראיה באופן קבוע. בין אלו ניתן למנות- הפרדות רשתית, זיהום קשה או פגיעה פרמננטית בקרנית. הסיבוכים הקשים כמבון קורים בשכיחות נמוכה יותר של כאחוז. ההחלמה מהירה ובדרך כלל ביום למחרת כבר אפשר לראות לא רע. יש צורך לטפטף טיפות במשך כחודש ולבוא לבקורות. המשקפיים מוחלפים רק אחרי חודשיים בערך.

05/04/2012 | 19:41 | מאת: טל

האם זה מקובל וכמה זמן אחרי זה אמור לחלוף?

28/12/2009 | 10:03 | מאת: רות

שלום.למה הכוונה שרשום לאישה בת 65 בבדיקת עיניים שגרתית ירוד מתחיל קורטיקלי ומה זה ירוד מתחיל PSC?זה אותו דבר? תודה.

מדובר בשני סוגי קטרקט. אין לכך חשיבות מבחינת הפציינט. זה חשוב רק לרופא.

24/12/2009 | 16:23 | מאת: יהודה

האם אפשר להחליף עדשה רגילה שהושתלה בניתוח קטרקט, לעדשה מולטיפוקל?

ניתן להחליף את העדשה אולם מדובר בניתוח יחסית מסובך משום שיש צורך להוציא את העדשה שהושתלה מתוך הקופסית, לחתוך אותה בעין ולהוציאה בחלקים דרך החתך הקטן ולהשתיל דרך אותו חתך את העדשה המתקפלת. העניין מסובך ומסוכן ולדעתי לא מוצדק. אם אתה מאד רוצה מה שיותר פשוט לעשות הוא להשתיל עדשה נוספת מעל לעדשה הרגילה שתיתן את התוספת של המולטיפוקל. קיימות עדשות מיוחדות לעניין מתוצרת חברת ריינר האנגלית. אז מדובר בניתוח יחסית פשוט שבו דרך חתך קטן מוזרקת לעין עדשה נוספת ויש בכך הרבה פחות סיכון לעין.

15/12/2009 | 08:05 | מאת: עיניים יפות

שלום , אני בת 54 , ומרכיבה עדשות מגע מס. 14 ( וכמובן גם משקפיים ... )במשך שנים רבות . צריכה לנתח בשתי העינים , כאשר בשמאלית מתקדם יותר .רציתי אם אפשר לקבל תשובות לנקודות הבאות : 1)מה ההסתברות , בקוצר ראייה כזה, שעלול לקרות היפרדות רשתית , ומה הטפול אז ? 2)כמה זמן לפני הניתוח אסור להרכיב עדשת מגע ? ( הבעייה שלי היא בעיקר לפרק הזמן עד לניתוח עיין ימיו - כיון שהבנתי שאוכל להרכעב רק את עדשת המגע , ולא את ה"משקף " הימני..) 3) איזה עדשות עדיפות , בשתי העיניים לרחוק , או אחת לקרוב ? במקרה השני האם אין "פספוס " במס. , ואז כיצד מתקנים זאת ?! (אציין כי היום יש לי את ההפרדה שעין אחת לקרוב והשנייה לרחוק) מה ההמלצה בקשר לעדשות הקריטל שדובר עליהם בימים האחרונים ? 4)מה הסיבוכים שיתכנו אחרי הניתוח? מקווה שתוכלו לענות על הנקודות הנ"ל , שמעסיקות אותי , בתודה מראש

הסיכוי להפרדות רשתית בעין מאד קצרת רואי הוא כ- 4%, פי עשר מאשר בעין נורמלית. אין מניעה מהרכבת עדשה ומשקפיים בעין שלא נותחה. הבעיה הינה האיזון בין 2 העיניים בתקופת הביניים ולכן עדשת מגע נותנת פתרון מצוין. עדשת הקיסטלנס אינה מתאימה לקוצר ראיה כזה. בדרך כלל בקוצר ראיה כזה משתילים לראיה לקרוב ללא משקפיים. גם בגלל שאנשים קצרי רואי רגילים לקוצר ראיה ורגילים לראות מקרוב בלי משקפיים וגם בגלל שהחישובים של העדשות לקראת הניתוח אינם מדוייקים בעיניים חריגות. לכן עדיף לכוון לקוצר ראיה על מנת שאם תהיה טעות לא נגלוש לצד של רוחק ראיה. עד לניתוח אין בעיה להרכיב את העדשות.