פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2260 הודעות
2240 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

שלום וברכה. אבא שלי בן 64 וצריך לבצע ניתוח קטרקט. כרגע חובש משקפיים לקרוב וגם לרחוק. יש לו מולטיפוקאל. השאלה היא לגבי הניתוח האם עדיף לעשות ניתוח לראייה מרחוק. ומקרוב להרכיב משקפיים או להפך?.. כמו כן, קראתי לאחרונה על הfda בארה"ב אישרו עדשה מתכווננת שנקראת rxsight האם זה נכנס לארץ והאם זה מומלץ?

אין מספיק פרטים בהודעתך כדי שאפשר יהיה להמליץ בדיוק. באופן כללי אם אין צילינדר מיוחד אז לדעתי כדאי לכוון את 2 העיניים למרחק ולהשלים עם משקפיים את הראיה למחשב ולקריאה. עדשות מולטיפוקליות הינן עדשות של פשרה שנועדו לאפשר חוסר תלות במשקפיים למי שלא רוצה משקפיים. איני מכירה את העדשות שציינת.

15/01/2018 | 08:23 | מאת: טל

בן 43 עם קטרקט בשל בעין ימין תוך תקופה קצרה. לפני כחודש בוצע ניתוח קטרקט באמצעות לייזר בעין ימין, הושתלה עדשה לרחוק. החלמה הייתה טובה ובדיקות המעקב של יום ושבוע אחרי היו תקינות. בימים הראשונים הראייה הייתה חדה ונקייה בעין המנותחת, ראיתי טוב לרחוק וגם הכתוביות במסך הטלויזיה היו חדות וברורות. עם הזמן, כשבוע וחצי לאחר הניתוח חלה ירידה לראייה מרחוק, וגם הכתוביות במסך נהיו מטושטשות. שבועיים אחר הניתוח היה סוג ערפול, הילה בעין המנותחת גם זה עבר לאחר יום (קרה פעמיים נוספות אחרי). בדיקה של רופא עיניים בבית החולים לא נמצא משהו חריג למעט דלקת בריסים שלטענתו יכולה לגרום לטשטוש ראייה. 1. האם הרכבת משקפיים של לפני הניתוח פגמו בראייה בעין המנותחת והעין התפקסה על מספר לא נכון? 2. מדוע הראייה בעצם מטושטשת? העדשה שהושתלה הייתה אמורה להביא לי מענה לראייה מרחוק, לא? 3. מדוע יש את הערפול, הילה ובוהק מדי פעם ימים? * יומיים לפני הניתוח ובמהלך החודש טופלתי בטיפות עיניים מקסיטרול

קטרקט בשל מהווה בעיה מסויימת במדידות העין ולפעמים יש בטיות גדולות מעט יותר מהרגיל ב״קליעה״ למספר העדשה הרצוי. לעיתים בבקורת יום ושבוע רואים טוב ואז יש קצת שינוי עם הזמן והמבפר מתייצב ואז יש תחושה של ירידה בראיה אך משקפיים יכולים לשפר ולתת ראיה טובה. ייתכן כמובן שיש בעיה בעין לכן כן חשוב להמשיך ולהיבדק. ישנם סיבוכים שדוקא מופיעים בשבועות שאחרי הניתוח ולא מייד. הילות וסינוורים יכולים להיות גם תוצאה של העדשה המושתלת שלפעמים גורמת לתופעות כאלו והן משתפרות עם הזמן.

14/01/2018 | 18:36 | מאת: הדסה

שלום, אני בת 39 סובלת מקטרקט מגיל צעיר. עוד שבוע וחצי יש לי ניתוח קטרקט בימין בהרדמה מקומית וכי גילתי היום שאני בהריון. האם יש בעיה לעבור את התהליך ??? הנתוח ממש חשוב ודחוף לי כי זה מפריע לי לראות בעין שמאל ובעין ימין אני עיוורת כתוצאה מנתוח שנכשל בילדות. תודה! הדסה

אני הייתי מחכה לאחרי הלידה. אם אין ברירה אז לדחות קצת שתעברי את הטרימסטר הראשון הרגיש. וכמובן תתיעצי גם עם הגניקולוג שלך.

10/01/2018 | 13:44 | מאת: שם טוב חנה

אחי עבר לפני מספר ימים בעין אחד ניתוח קטרקט ,שבוע הבאה יש לו ניתוח לעין השניה בינתיים הוא לא רואה בעין המנותח בלי משקפיים (הוא צריך משקפיים בגלל סלינדר ) אז מה יקרה אחרי ניתוח בעין השניה . איך אפשר לתפקד בלי לראות עד הריפו והכנת משקפיים המתאמים תודה רבה

אם הוא לא יוכל להסתדר לא יהיה מנוס מהשקעה במשקפיים זמניים לא מולטיפוקליים רק כגי לתפקד בחודשיים עד שיוכל לעשות משקפיים סופיים.

10/01/2018 | 14:20 | מאת: שם טוב חנה

תודה רבה על התשובה שאלה נוספת האם האפשר לתקן את סלינדר בניתוח ,היה צריך להגיד לרופא או זה בלתי אפשרי .ולא ניתן לתקן סלינדר בניתוח קטרקט . מה מומלץ ללכת לניתוח לעין השני אחרי שבוע או לחקות . תודה רבה

במקרים רבים כן אפשר לתקן את הצילינדר בעזרת עדשה מיוחדת שמשתילים בניתוח. זה לא מתאים לכל אחד. אני מניחה שהרופא שקל את העניין. אין מניעה לנתח את העין השניה בטווח זמנים קצר. רק כדאי לוודא שבאמת תשקלו את כל האופציות לתיקון ולא תמהרו להחליט.

10/01/2018 | 12:30 | מאת: זוהא

אני אחרי ניתוח קטרקט ועדין יש הפרעה בעין. מיסוך קל בצד החיצוני. נאמר לי שיש לעשות ניקוי בליזר של העדשה שאלתי: כמה זמן אחרי ניתוח השתלת עדשה אפשר לעבור ניקוי בליזר.

את הטיפול בלייזר יאג אפשר לעשות החל מכחודשייםמאחרי הניתוח. בדרך כלל הטיפול נועד לפתור מיסוך במרכז. מיסוך מהצד בדרך כלל הינו תופעה של שולי העדשה המושתלת ועם הסמן מסתגלים לזה וזה פוחת.

27/12/2017 | 14:00 | מאת: מלי

אני ארבעה חודשים אחרי ניתוח קטרקט. יש לי כמה פעמים ביום הילה מבריקה בצד החיצוני של העין. אחת לכמה ימים יש לי טשטוש לדקה של הראיה. האם זה תופעות שאמורות לחלוף מעצמן או שיש מה לעשות? (רופא העינים בקופת חולים אמר לי לחזור אליו אחרי 4 חודשים אם זה לא עובר).

התופעות הללו הינן תופעות מוכרות הנובעות מהעדשה התוך עינית. השם הכללי שלהן הוא דיספוטופיות. הן אמורות להשתפר עם הזמן.

30/12/2017 | 00:03 | מאת: מלי

האם יש משהו שניתן לעשות לשיפור, או שצריך רק להמתין?

לחכות בסבלנות. לא תמיד זה חולף. משקפיים יכולים לעזור. עדיף משקפיים עם מסגרת דומיננטית שיעולה לחסום את ההפרעות מהצד.

23/12/2017 | 17:59 | מאת: דודי

האם ניתן להרחיב אישונים בצורה מכנית כאשר לא הורחבו מספיק בטיפות?

בניתוח זה אפשרי ללא ניתוח לא ניתן

20/12/2017 | 15:23 | מאת: אביבה

כמה זמן אחרי ניתוח קטרקט מותר לחפוף שיער?האם להשתמש בשמפו ומרכך הרגילים שלי? מתי מותר לצבוע את השיער? מידע זה חשוב לי מאד תודה רבה

אחרי 3 ימים מעצר לחפוף ראש ולשטוף פנים עם עין עצומה, כרגיל, עם התכשירים הרגילים. רק אחרי שבועיים מוצר ממש להרטיב את העין עצמה. אין גם מניעה מצביעת שיער כל עוד לא נכנס חומר לעין.

15/12/2017 | 14:32 | מאת: ...

שלום אני עשיתי בדיקה לפני מספר ימים אני לא ממש זוכרת את הבדיקה אבל שמו לי טיפות ולאחר כמה דקות התרחב לי האישון ואז עשו את הבדיקה לאחר שהרופא נתן לי את התוצאות ראיתי שהוא כתב שיש לי מעט tilted בהשוואה לדיסקה השנייה כששאלתי אותו מה זה הוא אמר שהכל בסדר הייתי רוצה לדעת חוות דעת מעוד רופא תודה .

השאלה אינה קשורה לפורום זה. דיסקה tilted היא דיסקה מסובבת מעט. הדיסקה היא ראש עצב הראיה. מבחינתך אין לזה משמעות. זו דרך לתאר דיסקה שבה העצב יוצא מהעין מעט בזוית סיבובית.

הבנתי... אני מתנצלת על ההפרעה אבל אשמח אם תעני לי גם על זה בזמן האחרון יש לי לחצים נורא חזקים בראש ולפעמים טשטוש ראייה וגם לחץ דם גבוה יכול להיות שזה בגלל זה ?

לא. אין קשר.

15/11/2017 | 20:51 | מאת: פרידה

לפני חודשיים וחצי עברתי נתוח קאטארט במהלך הנתוח נקרעה העדשה והוחלפה מאז הראיה שלי לא חזרה נאמר לי שיש לי בצקת בקרנית וצריך להזליף 3 סוגי טיפות עוד חודש וחצי וצריך סבלנות האם זה לא זמן ממושך בזילוף הטיפות? תודה רבה

זה אכן זמן מממושך. חשוב להיות במעקב צמוד. לפעמים אין ברירה וצריך להמשיך עם טיפות, בתנאי שהן באמת משפיעות ומביאות לשיפור.

03/11/2017 | 19:50 | מאת: צופית נתנזן

עברתי ניתוח קטרקט לפני מספר שנים. בחודש האחרון ראייתי מאוד מעוותת(אני רואה פרצופים מעוותים בטלויזיה) יכול להיות שהעדשה זזה ממקומה?

פחות סביר שזו הסיבה. יותר סביר שמדובר בבעיית רשתית שיכולה להיות דחופה. כדאי להיבדק בהקדם.

29/10/2017 | 22:16 | מאת: ישע

אני נמצא 6 ימים לאחר הניתוח. האם ניתן לנהוג בחושך?

הכל תלוי אם חדות הראיה שלך עומדת בקריטריונים של משרד הרישוי.

האם אפשר לרפא amd יבש? מהן השיטות לניתוח קטרט? רגיל לייזר? אילו עדשות ממולצות להשתיל?

לגבי AMD פנה לפורום המתאים. בניתוח קטרקט העדשות צריכות להיות מותאמות לצרכיך, למצב העין השניה ולמה שאתה רגיל אליו. אין עדשה אחת שהיא הכי טובה וכל מקרה צריך להישקל לגופו. לגבי לייזר- הלייזר הוא סכין יוקרתי ומאד מדוייק. הוא אינו חיוני ברוב המקרים ויכול להועיל משמעותית במיעוט המקרים. אם אין שיקול רפואי נגד אזי כן שווה להיעזר בלייזר.

26/10/2017 | 00:44 | מאת: אור

אמי כל חצי שנה נבדקה ע"י רופא עיניים וידוע שהיא סובלת מבלפריטיס ומפטרגיום קל. אתמול נבדקה שוב במרפאות חוץ ב"יח איכילוב ונאמר לה שבעין שמאל סובלת רק מפטרגיום קל, ובעין ימין יש לה קטרקט מתקדם וכמובן גם נכתב שיש לה בלפריטס כרונית. השאלה: איך לפני חצי שנה לא אמרו לה כלום לגבי קטרקט בעין ימין?? האם לא ראו? האם לא היה לה והתחיל רק מלפני חצי שנה וכבר מתקדם? כמה זמן לוקח לקטרקט להתקדם? איך תדע האם כבר לנתח או להמתין? האם לקטרקט יש רמות/דרגות? ןאם היא סובלת מבלפריטיס- דלקת עפעפיים קשה כרונית, האם ניתן לנתח ? היא ממש מבולבלת ואובדת עצות, אנא עזרו לנו בתשובות , תודה מראש, הבת העצובה והאוהבת שלה

איני יודעת מדוע לא נאמר לכן כי ישנו קטרקט בעין ימין. יתכן שהיה התחלתי בלבד והתקדם מהר יחסית. אי אפשר לחזות את קצב התקדמות הקטרקט. הנחלטה אם לנתח נלקחת במשולב על ידי הרופא והמטופל בהתאם למידת הקטרקט ומידת ההפרעה ויש להתייעץ עם הרופא שבדק אותה.

28/10/2017 | 11:11 | מאת: אור

תודה על התשובה שאלה נוספת" בשנים האחרונות היא סובלת מבלפריטיס (קשקשים) בעיניים, אז היא סובלת מבלפריטיס- דלקת עפעפיים קשה כרונית, האם ניתן לנתח ?

אפשר בהחלט לנתח. כדאי לטפל בבלפריטיס ככל שניתן לקראת הניתוח

22/10/2017 | 13:36 | מאת: זיוי

השבוע בע"ה יש לי ניתוח. בקב' היוגה שלי נאמר לי שאחרי ניתוח קטרקט יש המלצה להימנע ממאמץ. לא אפגוש את המנתח עד הניתוח. אני צריכה לדעת כמה זמן אצטרך להימנע מפעילות (בעצימות נמוכה) ומה לגבי עבודות בית? האם גם מהם צריך להימנע? תודה מראש.

אם הניתוח עובר בשלום (טפו טפו), אפשר לעשות הכל במתינות כבר אחרי ימים ספורים. בלי עמידות ראש ותלייה הפוכה....

18/10/2017 | 19:48 | מאת: גיא

שלום ד"ר, מתוך מודעות שיש לי לסיכונים של קרינת UV, החלטתי לסיים את עבודתי במקום עבודה שבו לא מצאה חן בעיני רמת השמירה על הבטיחות בהקשר של קרינת UV (במכונות דפוס שבהן נורות UV שמשמות להקשיה של פולימר, סדר גודל של 150-250 וואט, נראות כמו נורות פלורסנט ארוכות). כמובן שהשתדלתי להיות עם משקפי מגן אבל מן הסתם אין 100% וקרו מקרים שבהם לא הייתי עם משקפיים והבטתי לכיוון הנורות או משטחים בסמוך אליהן, הסטתי את המבט מהר ככל האפשר כשהבחנתי בכך, רציתי לדעת מה רמת ההשפעה/פגיעה (בעיניים) של מספר מקרים בהם הייתי במרחקים של כ-1-3 מטר, בד"כ מול "זליגה" של אור ולא במבט ישיר ואולי מקרה אחד של מבט ישיר ממרחק של 5-6 מטר? קצת מודאג מכל הנושא. תודה רבה

האמת שאין לי מושג.

10/10/2017 | 10:49 | מאת: הדס

שלום, הנני סובלת מרגישות לרעשים חזקים ומאור השמש.האם ישנו טיפול לכך? והאם התופעה מוכרת וידועה?

את לא שואלת בפורום מתאים. למעט העובדה שקטרקט יכול להיות קשור לרגישות לאור.

07/10/2017 | 11:28 | מאת: דיאנה משה

שלום אמי בת 76 עברה לפני חודשים ניתוח קטרקט בעין ימין ומאז כל הזמן היא דומעת לאחר בדיקת רופא נאמר לה שהניתוח עבר בהצלחה ונתן לה טיפות בשם בפנטן שזה לא עוזר השאלה שלי האם יש טיפול אחר שהיא צריכה לקבל כדי להפסיק את הדמעות?

אם הטיפות לא תעזורנה כדאי לנסות לבצע שטיפה של תעלות ניקוז הדמעות. ייתכן שישנה סתימה.

02/10/2017 | 11:39 | מאת: אבי

שלום רב, אבי עבר ניתוח קטרקט לפני כשבוע, שלקח כשעה וחצי. הרופא אמר שהיה שקע לאחר שהוציאו את העדשה, והעדשה לא התאימה לכן הצטרכו לפתוח בעוד מקום, ולהתאים לעדשה מסוג אחר. הרופא הודיע שההחלמה תהיה יותר ארוכה,(כמה שבועות) ואם לא יראה טוב, יצטרך עוד ניתוח, להסיר חלק מהתפרים. שאלתי, מה דעתכם בעניין ומה עלינו לעשות במצב כזה?

הסיבוכים האלה קורים לצערנו. לפעמים באופן לא צפוי. אם את לא שקטה- קחי את אביך לחוות דעת של רופא אחר. ואם את סומכת על הרופא אז תפעלו לפי הנחיותיו.

01/10/2017 | 15:48 | מאת: מישל

שלום. לפני כשנה וחצי נחשפתי לעדי חומר כימי קורוזיבי. היה לי נזק בקבה ובדרכי הנשימה. לעניים לא נראה גירוי או נזק כלשהו. אבל קטרקט שהיה שקט וזניח מאז 2009 התדרדר מאוד ואני חייבת לעבור ניתוח. כל רופא שבדק אותי אמר שאין לי יותר סיכוי לסיבוכים מכל אדם אחר. העין מציקה לי מאוד. היא יבשה למרות הטיפות, מגרדת ולפעמים כואבת. השנה הייתה לי הפרדות זגוגית. אני מודאגת, מפחדת לאבד את הראיה.

לא הבנתי אם את שואלת שאלה. מאחלת לך בהצלחה בניתוח.

מה דעתך על אפשרות יותר גדולה של סיבוכים עקב החשיפה לחומרים כימיים?

לא נשמע שזה מהווה בעיה.

28/09/2017 | 16:46 | מאת: מוטי.י

אבא שלי עבר לפניי יומיים קטרקט הוא עדיין לא רואה טוב בעין שנותח תוך כמה זמן בערך הוא אמור להתחיל לראות נורמלי?

זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לדרגת הקטרקט לפני הניתוח ולעיניים שלו. בדרך כלל תוך שבוע מושגת ראיה טובה

28/09/2017 | 19:24 | מאת: מוטי.י

תודה

20/09/2017 | 20:56 | מאת: גיא

שנה טובה. אבי עיוור בעין אחת ועכשיו התחיל קטארקט בעין הטובה. הרופא אמר לחכות כי יש סיכון. השאלה- האם ככל שהקטארקט מחריף הניתוח הרבה יותר קשה? ומה סטטיסטיקת ההידרדרות. המון תודה

אף אחד לא יכול לצפות את קצב התקדמות הקטרקט. יש צורך במעקב צמוד כל חצי שנה. אם הקטרקט יגיע למצב מתקדם יהיה צורך לנתח על מנת להימנע מסיבוכים ניתוחיים שעלולים להיווצר כתוצאה מניתוח מורכב יותר.

12/09/2017 | 10:57 | מאת: מלי

אני חודש אחרי ניתוח קטרקט. מאז הניתוח אני רואה כמה פעמים ביום בשעות שונות (יש ימים שיותר וימים שפחות, יש ימים שדי הרבה פעמים) עיגול מבריק או חלק מעיגול מבריק. בביקורות אמרו לי שמצב העין מצוין. רופא אחר אמר לי שזה יעלם, רופא אחר אמר לי שזה ישאר אבל רק בשעות החושך. בעין השניה שנותחה לפני כמה שנים זה לא קרה. האם התופעמה מוכרת והאם זה ניתן לתיקון?

מה שאתה מתאר מתאים להילה עגולה שמתקבלת כתוצאה מרפלקציות פנימיות של אור מהעדשה המושתלת. התופעה אמורה להשתפר ואף לחלוף עם הזמן. ייתכן שבעין הראשונה הושתלה עדשה מסוג אחר וייתכן שמדובר באותו הסוג. התופעות הללו הינו בלתי צפויות.

06/09/2017 | 23:07 | מאת: משה

שלום רב, אמא שלי בת 60 ושוקלת לעבור ניתוח קטרקט. אנחנו מבינים שכתוצאה מניתוח הקטרקט יכול להיווצר קטרקט משני, אשר בו ניתן לטפל בעזרת לייזר. השאלה היא מה הסיכונים בניתוח קטרקט משני לאישה בת 60, מה הסבירות שסיכונים אלו יתממשו ואם יתממשו מה משמעותם לאישה בגיל הנ"ל. תודה, משה

אמך עוד לא עברה ניתוח קטרקט ואתה כבר מודאג בקשר לקטרקט מישני? הסיכונים בניתוח במקרה רגיל של קטרקט ללא גורמי סיכון מיוחדים, הימם קטנים ובאופן כללי עומדים על כ-3%. רובם קלים ומיעוטם חמורים ובעלי השלכות על הראיה. גיל 60 הוא גיל צעיר יחסית. בגיל כזה אחוז הסיבוכים אינו שונה מהממוצע.

07/09/2017 | 07:52 | מאת: RE: סיכונים בניתוח קטרקט משני

תודה על ההתייחסות. מי שמודאג מתוצאות ניתוח הקטרקט המשני זו היא ולא אני :) אני אחדד את השאלה - האם הסיבוכים המורכבים יותר שמשפיעים על הראייה בהנחה שמופיעים מופיעים מהר או שנים אחרי? האם העובדה שהיא רק בת 60 (ולא 80 למשל) צריכה לגרום לה לנסות לדחות את הניתוח ככל הינתן? תודה, משה

לפני כ-5 שנים שמתי לב שאני רואה היטב לרחוק עם עין אחת ובשניה לקרוב ולהפך, בזו שאני רואה טוב לרחוק איני רואה לקרוב. זאת לאחר ניתוח הסרת משקפיים שהיתה מוצלחת במיוחד לפני כ-20 שנים. האם זו תופעה שעלולה לקרות אחרי ניתוח שכזה? האם כדאי לעשות ניתוח שוב לתיקון הראיה מרחוק?

סביר להניח שבניתוח הלייזר כיווני עין אחת יותר לקרוב. ייתכן שמתפתח קטרקט וגם הוא יכול לגרום לשינוי וייתכן שבאמת חלה נסיגה בתוצאה. קודם יש לברר מה הגורם לפער ורק אז לחשוב על הפתרון.

27/08/2017 | 17:07 | מאת: אורית

שלום רב אמי בת 73 וצריכה לעבור ניתוח קטרקט דחוף. רופא העיניים המליץ לה לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי בגלל בעיות ניידות (לטענתו היא צריכה להתאשפז לאחר הניתוח) הבעיה שהיא כמעט לא רואה בעיניים והתור לבדיקה במרפאת העיניים הוא רק עוד שלושה חודשים. האם קיים בארץ מרכז רפואי פרטי לניתוחי קטרקט שניתן בו להתאשפז לאחר הניתוח? עקב בעיות בבלוטת התריס (תחושת מחנק בעת שכיבה ללא כריות מתחת לראש) האם ניתן לבצע את ניתוח הקטרקט עם כרית? בתודה מראש אורית

למיטב ידיעתי באסותא ובהרצליה מדיקל סנטר ניתן להתאשפז אחרי ניתוח.

תודה רבה על תשובתך. האם ניתן לבצע את ניתוח הקטרקט כאשר ראש המטופלת מונח על כרית? בתודה אורית

לא. אבל אפשר להגביה מעט את הראש עם סדינים ולהטות את המיטה מעט.

23/08/2017 | 11:59 | מאת: אייל

היי. לאחר ניתוחי קטרקט ב-2 העיניים לפני יותר מחודשיים, קיימת תופעה זו בעין שמאל: כאשר אני מביט לעבר אזור חשוך, וכאשר יש מקור אור בצד ימין שלי, (ומימין בלבד), אז מופיעה הילה זוהרת ודקה, של חצי עיגול, או עיגול שלם, שמאלה ממרכז הראייה. האם מדובר בתופעה ידועה? נ.ב. הושתלו עדשות לראייה לרחוק, ובעין שמאל יש לי צילינדר של 0.50

התופעה המתוארת נשמעת כמו אחת מהרבה תופעות שרופאי העיניים מכנים בשם ״תופעות פוטיות״. תופעות אלו קשורות להחזרי אור והשתקפויות שקשורות לעדשה המושתלת. דבר כזה א-סימטרי יכול לקאות גם אם בשתי העיניים הושתלו עדשות זהות ואין לו קשר לצילינדר.

23/08/2017 | 18:50 | מאת: אייל

דר' מיכאלי, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט.

18/08/2017 | 15:57 | מאת: אתיקה

שלום רב ברצוני לדעת אם קיימת עדשה שמתקנת את הראייה לטווח הקרוב. נאמר לי על ידי האופטמטריסט שלי שאין אפשרות לתקן את הליקוי שחל בסביבות גיל הארבעים על ידי עדשה מושתלת. לעומתו הרופאה המנתחת שלי אמרה לי שיש אפשרות כזאת. ועלי לבחור בין עדשות מולטיפוקליות לבין עדשה עם תיקון לטווח הקרוב. (לטענתה לא ניתן להשתיל לי עדשה אם תיקון לטווח הארוך מכיוון שאני מרכיבה משקפים כבר שנים ארוכות ואתקשה להסתגל). אני רוצה לנצל את החלפת העדשה שאצטרך לעשות בעקבות קטרקט לשיפור איכות החיים ולהקטין את התלות במשקפים. אני נוטה לוותר על עדשות מולטיפוקליות. מפחדת מסינוור בלילה ומהילה.

״בגדול״ ישנן עדשות מונופוקליות ועדשות מולטיפוקליות, להשתלה בעין בעת ניתוח הקטרקט. עם עדשה מונופוקלית אפשר לכוון לפוקוס אחד בלבד- רחוק, ביניים או קרוב. עדשות מולטיפוקליות נותנות מענה לכל הטווחים אך כפי שידוע לך ישנם חסרונות כגון הילות סביב מקורות אור בלילה.

17/08/2017 | 18:18 | מאת: מלי

לפני יומיים עברתי ניתוח קטרקט. הושתלה עדשה מס' 12.5. למחרת הניתוח הורידו את התחבושת ובסך הכל אני רואה טוב למרחק, חד וברור. גם הרופאה שבדקה אותי אמרה שהכל בסדר. אבל, מאז הורדת התחבושת יש לי הרגשה מדי פעם כאילו בזווית החיצונית של העין המנותחת הראיה מטושטשת. ההרגשה היא כאילו העדשה שם לא צמודה לעין או שהיא זזה, או שיש משהו בינה לבין העין (אוויר או נוזל). האם זה נורמלי או משהו שדורש טיפול מיידי?

מדובר בתופעה מוכרת שנובעת משולי העדשה המושתלת. זה אמור להסתדר לגמרי או לפחות להשתפר בצורה משמעותית תוך כמה שבועות.

14/08/2017 | 18:09 | מאת: רותי אלרואי

בעלי בן 75 עבר אתמול ניתןח קטארט. היום מתלונן על העין שדומעת ועל כאב כשהוא נוגע עם צמר גפן (אחרי טיפות) בקצה הפנימי - ליד האף. האם זה מראה על תזוזה של העדשה שהושתלה ?

לא. התופעות שהוא חווה מתאימות לימים הראשונים אחרי ניתוח.

12/08/2017 | 01:55 | מאת: רינה

אני עומדת לעבור ניתוח קטרקט בעין עם קוצר ראיה גבוה (מס' 9-10). אחרי הניתוח - א. כמה ימים נדרשת מנוחה מלאה וזהירות מפני לכלוך ואבק? ב. האם זה נכון שאחרי ניתוח קטרקט אסור להרים דברים כבדים? ג. תוך כמה ימים עלי לחזור לעבודה (העבודה שלי כרוכה בעבודה רבה מול מחשב, יש להרים דברים במשקל כמה ק"ג ולהעביר ממקום למקום, יש אבק)?

אחרי הניתוח אפשר ומותר לעשות כמעט הכל. בעיקר יש להיזהר מהרטבת העין ומשיפשוף שלה. לא כדאי להימצא במקום מאד מאובק ומלוכלך בעיקר כי אסור לשטוף את העין. אפשר להרים קופסות ודברים אבל בלי הגזמה.

08/08/2017 | 07:41 | מאת: ורדה

בוקר טוב, האם כשבועיים לאחר הניתוח, אפשרי טיפול שיאצו כשחצי שעה מתוכו, שוכבים על הבטן עם הפנים כלפי המיטה? תודה על התייחסות והמשך יום טוב

אפשרי בהחלט

08/08/2017 | 12:08 | מאת: ורדה

כאן את שאלתך למומחה רק להודות על התשובות המהירות והורדת מפלס הלחץ. תודה

07/08/2017 | 15:33 | מאת: טשטוש ראייה אחרי קטרקט

אני אחרי ניתוח קטרקט ולפתע אחרי 10 ימים אני רואה מטושטש ומסונוור בבןקר הראייה תקינה ואחרי שעתיים מתחיל טשטוש האם זה יסתדר ? מה הסיבה ? אני מקבל נבנק כבר חודש מאז הטשטוש ללא שיפור

צריך לבדוק. ייתכן שמדובר ביובש בלבד ואז טיפות נגד יובש תעזורנה. קשה לי לחשוב על אבלנה שמתאימה למצב של ראיה טובה בבוקר ואז הופעה של טישטוש למעט יובש.

07/08/2017 | 17:05 | מאת: אחרי ניתוח קטרקט

האם זה בסדר לקחת טיפות ליובש במקביל לנבנק ? איזה סוג אתה ממליץ ?

06/08/2017 | 07:49 | מאת: ורדה

שלום רב, לפני כשבוע נותחתי. מתי אפשרית פעילות ספורטיבית (פילאטיס מזרן ומכשירים)? האם מותר להתאפר? תודה על התיחסותכם יומטוב

כעיקרון מותר כבר בימים שאחרי הניתוח אבל צריך להימנע מתליות הפוכות, עמידות ראש.

לגבי איפור- ממש מסביב לעין- מסקרה רק אחרי חודש בגלל ההסרה שלה בעיקר. קצת צללית אין בעיה אחרי שבועיים.

03/08/2017 | 20:23 | מאת: יהודית

ממה נגרמת בצקת במקולה לאחר ניתוח קטרקט? מהו הסיבות? תודה

בצקת נגרמת גם באופן ספונטני ללא כל סיבה נראית לעין אבל ישנם גם גורמי סיכון- סכרת, ממברנה במקולה, סיבוך של פתיחת קופסית בניתוח ועוד.

02/08/2017 | 20:33 | מאת: יהודית

עברתי ניתוח קטרקט לפני 4 שבועות .הראיה לא חדה .מטושטש. לאחר בדיקת oct הרופא אמר שיש לי בצקת וקבלתי טיפות פרד פורטה ממה נגרמת הבצקת ? .בגלל המנתח? האם הרופא לא יכל לגלות זאת אחרי 3 שבועות? מה הסיכוי להחלפה ולראייה טובה?

בצקת במקולה (אם לזה התכוונת) מופיעה באופן אופייני 4-6 שבועות מהניתוח. הטיפול בה הינו בטיפות סטרואידליות ונון-סטרואידליות ובדרך כלל הבצקת חולפת והכל חוזר לקדמותו.

02/08/2017 | 15:09 | מאת: יוסי

שלו' שמי שחר. אני בן 45. לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל. לפני הניתוח, הייתי קצר ראייה בשתי העיניים. (מספר 7- בערך). בעין שמאל, הושתלה לי עדשה מונופוקלית. אני רואה בה מצוין, תודה לאל, אך זקוק למשקפי קריאה (+2.50). בינתיים, בעין ימין (הבריאה), התאימה לי האופטומטריסטית שלי עדשת מגע בעלת מספר 5.5- וזה אכן עוזר לי לקרוא. היא אמרה שמצב זה נקרא מונוויז'ן וזה יכול להיות פתרון טוב, אם אצטרך לעבור ניתוח קטרקט בעין ימין מתישהוא. שאלה 1: האם יש סיכוי שיהיה לי קטרקט בעין ימין? אם כן, מתי? עוד כמה שנים? שאלה 2: אם אכן אני מצליח לקרוא עם עדשת המגע הזו, יהיה אפשרי להשתיל בניתוח הקטרקט בעין ימין עדשה (מונופוקלית) לטווח קרוב, וממילא להתפטר ממשקפים? שאלה 3: האם ישנן עוד אופציות? תודה רבה מראש! יוסי

בודאי שיש סיכוי להתפתחות קטרקט בעין השניה. אין לדעת מתי זה יקרה. אם המצב של מונו ויז׳ן נוח לך, זה רעיון מצויין לכוון כך בעין השניה. האופציה האחרת תהיה לכוון לרחוק כמו בעין שכבר נותחה וישנה אופציה של עדשה שנקראת סימפוני שנותנת ראיה לרחוק ולטווח ביניים.

02/08/2017 | 13:54 | מאת: דנה

אני עומדת לעבור ניתוח בעין עם מספר גבוה (מולטיפוקל עם בערך מספר 9 לרחוק). האם הניתוח במקרה כזה הוא מורכב או מסוכן יותר (מבחינת כישלון או סיבוכים)? אני שואלת כי אני מתלבטת אם לעבור את הניתוח במערכת הציבורית או שעדיף לשלם ולעשות את זה באופן פרטי.

לא ציינת אם 9 פלוס או מינוס. בכל אופן לשני הכיוונים יש נטיה לסיבוכים מעבר לרגיל. במינוס, מיופיה יש סיכון מוגבר לסיבוכי רשתית ובהיפראופיה (פלוס) יותר סיבוכים בחלק הקדמי של העין.

23/07/2017 | 08:22 | מאת: אחרי ניתוח קטרקט

שלום בן 42 ביצעתי ניתוח קטרקט וראיתי טוב במשך שבועיים . בשבוע האחרון שמתי לב כי מספר שעות אחרי שאני מתעורר מתחיל טשטוש שנמשך עד סוף היום למרות שכאשר מתעורר הראייה מצויינת . הרופא אמר לי שיש לי בצקת והוסיף לי לסטרודקס טיפות נבנק . 1 האם יתכן נזק שנוצר ? 2 תוך כמה זמן יחלוף הטשטוש ? תודה

נשמע שהרופא איבחן בצקת במקולה והחל את הטיפול המתאים. בצקת במקולה בדרך מסתדרת גם מעצמה וגם עם הטיפול בטיפות ובדרך כלל אין סיבוכים נוספים. קצת מוזר שאתה מתאר טשטוש בהמשך היום אך בבוקר הראיה טובה. זה פחות מתאים לבצקת ויותר ליובש. בכל מקרה סביר שהכל ישתפר גם ללא טיפול.

יש לי קטרקט משני ב 2 העיניים, יותר בשמאל, בה הראיה בתהליך ירידה מס' חודשים, בעין שמאל שהיתה 6/6 רואה עכשיו פחות מעין ימין שהיתה חלשה בהרבה 6/15. יש לי פיזור פיגמנט-סיכון לגלאוקומה-הלחץ תוך עיני עלה לפני מס' שנים ל 23 בעין שמאל ומאז מטופל בטיפות להורדת הלחץ. בשנה האחרונה לחץ יציב 13 ב2 העיניים. אני מבין כי יש סיכון לעלית הלחץ כתוצאה מטיפול בלייזר לקטרקט המשני. מצד שני שיבוש הראיה בשמאל מפריע. החשש אמנם גדול ולחכות שהראיה תפחת יותר? קראתי שגם גלאוקומה מטופלת ע"י לייזר?

אין ספק שצריך לטפל בקטרקט המישני. הסיכון לעליית לחץ הוא זמני בשעות שמייד אחרי הלייזר. לטיפול בגלאוקומה קיימים סוגים של לייזרים. דוקא בגלקאומקה מפיזור פיגמנט הם יעילים יותר מהממוצע. יש צורך בקבלת חוו״ד ממומחה גלאוקומה בעהיין זה.

10/07/2017 | 16:16 | מאת: מזל

חודש וחצי לאחר ניתוח קטרקט פתאום הופיעו כמו פרפרים.מה עושים? האם התופעה תיעלם?

צריך בדיקה

05/07/2017 | 18:20 | מאת: עכירות בראייה מיד אחרי ניתוח קטרקט

מיד לאחר ניתוח קטרקט הראייה בעיין המנותחת הייתה טובה, אבל כעבור שעה הראייה נעשתה עכורה ולא השתפרה במשך מספר שעות. מה לעשות

סבלנות. ככה זה ביום הראשון. בהחלט ייתכן שראית טוב יותר ועכשו התפתח קצת לחץ או קצת בצקת בקרנית וזה מטשטש את הראיה. בהמשך זה אמור להסתדר.

שלום חמותי בת 95 ואמורה לעבור ניתוח קטרקט. בבדיקות דם לפני הניתוח נמצא שיש לה אנמיה - המוגלובין 8.5 ורמת אוריאה בדם 137 וחשד לאי ספיקת כליות. האם במצב כזה מבצעים ניתוח קטרקט? תודה אריאלה

לא. ההמוגלובין בעיקר נמוך מדי ומסוכן. צריך לטפל בכליות ובאנמיה ורק אז לנתח.

16/06/2017 | 12:14 | מאת: יעקב

אני בן 79. לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל. לצערי אני אחד הבודדים שאצלו הניתוח לא הצליח ,כולל טיפול לייזר לקטרקט משני. בניתוח שעברתי הושתלה עדשה פשוטה. כעת אני עומד לפני ניתוח בעין השנייה,ולאור נסיוני חשוב מאד שהניתוח יצליח. רופא העיניים המוערך שמטפל בי אומר כי הפעם יש להשתיל עדשה טורית,כלומר שלאחר הניתוח תהיה לי עדשה אחת רגילה בעין אחת,ועדשה טורית בשנייה. לעומת זאת,האופטומטריסט,שגם לו יש שם טוב מאד,טוען שזה פתרון רע,ואומר שהוא נתקל בעבר במקרים מאד בעייתיים בגלל השוני בעדשות בין שתי העיניים. אז מה הפתרון? ברצוני לציין כי יש לי מספר מחלות רקע : סרטן ערמונית לפני 11 שנים -עברתי הקרנות,כרגע לא פעיל אורתופדיה- היצרות קריטית בחוליות המותניים - אולי ניתוח בקרוב נוירולוגיה -פרקינסון -מזה למעלה משנה,כרגע בשלב 2.5 של המחלה אורולוגיה -חשד לגידול בכליה הימנית -כרגע במעקב בלבד ועוד מנות משלימות יותר קטנות מכל טוב הארץ עד כמה זה יכול להשפיע על ההחלטה להתנתח בתודה,יעקב

אין לי את כל פרטי המקרה אבל על פניו גם אני חושבת שעדיף להימנע מעדשה טורית אם בעין הראשונה לא הושתלה עדשה כזאת. אם יהיה צילינדר בעין אחת ובשניה לא, זה עלול לגרום לאי נוחות וחוסר איזון בין העיניים. שוב, זה תלוי במספרים ותלוי כמה בכלל אתה רואה בעין שכבר נותחה והיא בעייתית.

28/05/2017 | 16:43 | מאת: שרית

נבדקתי בבית החולים לקראת ניתוח קטרקט. בין השאר נבדקתי במכשיר שקובע אוטומטית את המספרים של העיניים (עם התמונה של הבית). האם קובעים את המספר של העדשה המושתלת על פי הבדיקה הזאת? אני שואלת כי כעבור כמה ימים נבדקתי אצל האופטומטריסט שלי, והיו הבדלים משמעותיים בין הבדיקות ואם כבר עוברים ניתוח כזה, חבל שישתילו עדשה לא מתאימה.

קביעת החישוב של העדשה הינה לפי בדיקת הביומטריה כפי שבוצעה בבית החולים. המשקפיים שיש לך ובדיקת האופטומטריה עוזרות בלקיחת ההחלטה אם לכוון לרחוק או לקרוב אבל לא לקביעת המספר עצמו. כך שזה לא משנה שאצל האופטומטריסט יצאו מספרים אחרים.

28/05/2017 | 15:10 | מאת: ארז

שלום לך, אני לאחר שנה וחצי שבו עברתי ניתוח ויקטומי בשל הפרדות רשתית, האישון מאז באופן רנדומאלי נפתח ונסגר מתי שבא לו, השתמשתי למשך חודש בפילוקרפין וזה למשך 10 שעות בערך מצמק את האישון ורואה חדות. השאלה מהיכן מגיעה הבעיה? בהנחה שלעשות קשירה אף אחד לא ממליץ לעשות. בלילה לפני שינה היא מצטמקת באופן עקבי, עכשיו צהריים למשל אני רואה במראה את האישון של העין הבריאה ומולה העין החולה כפולה מבחינת הגודל, האם אני צריך לנסות בדיקת נירופתלמולוגית? רצ"ב oct

אם האישון לא נפגע מכאנית ונשמע שהיא לא נפגע, נראה לי שכדאי לעשות בדיקה נוירואופתלמולוגית. מעבר לצורך באבחנה כנראה שזה לא ממש יעזור. לדעתי כדאי לך לנסות עדשת מגע צבועה עם אישון מצוייר.

שלום לך ד"ר, את יכולה להרחיב בתשובתך? מה הכוונה עדשה צבועה? איך זה אמור לעבוד דפקטור? ומה אני אמור להגיד לאופטימטריסט שאלך אליו? איזה סוג של עדשה... ברגשי כבוד, ארז

הכוונה לעדשת מגע צבועה שיש לה צבע דומה לשלך ושמגדירה אישון קטן כמו של העין השניה. מרכיבים בבוקר ומסירים בערב.

שאלה אחרונה ברשותך, מדוע לא לעשות את הקשירה? והאם עצם זה שלעולם לא שמתי עדשות מגע יכול לפגוע בעדשת העין כגון שריטות וכדומה

אני חושבת שהקשירה יכולה להיות בעייתית אם ההרחבה מסיבה נוירולוגית. ייתכן שאחרי בדיקת הנוירואופתלמולוג תקבל אישור לניתוח. סיבות אחרות יכולות להיות העובדה שעברת ניתוח לא קטן בעין וייתכן שהקרנית לא תעמוד בניתוח נוסף. אין סיבה שלא תסתדר עם עדשה.

כלומר ממליצה עדשה על פני פילוקרפין (ניסיתי למשך חודש הוא מצמק ל12 שעות בערך)?

שניהם טובים פילוקרפין ועדשה חוסכים ניתוח

תודה רבה על ההתייחסות המהירה ! וחג שמח

14/05/2017 | 14:26 | מאת: חיים

כיום אני משחק כדורסל (כתחביב) פעמיים בשבוע. האם לאחר הניתוח אני יכול להמשיך בכך? אם כן לאחר כמה זמן ? תודה, חיים

מכיון שמדובר במשחק אינטנסיבי נראה לי שאחרי כשבועיים. אימון כגון ריצה על הליכון אפשר אחרי כמה ימים.

אני עומדת לפני ניתוח קטרקט - עוד 3 ימים ולא יודעת האם צריך להפסיק מיקרופירין 0.75?

אם מדובר בניתוח הרגיל אין צורך להפסיק.

שלום, הובחן אצלי קטרקט בעין שמאל שמצריך ניתוח. אני מתלבט בבחירת סוג העדשה (סטנדרטית,מולטיפוקלית,טריפוקלית). בהנחה שהמחיר לא מהווה שיקול בבחינת ההחלטה והחשוב ביתר עבורי הוא ההימנעות מסינוור בנהיגה בלילה מה המלצתכם? תודה חיים

חד משמעית עדשה מונטפוקלית ולא מולטיפוקלית.

כוונתכם לעדשה הטורית? ממה שאני מבין "המחיר" יהייה הרכבת משקפיים לראייה מקרוב ותופעת הסינוור שקיימת היום בגלל הקטרקט תיעלם. אם כך, מה היתרון בעדשוה מולטיפוקלית או טריפוקלית שנחשבות למתקדמות.חדשות יותר? חיים

עדשות מולטיפוקליות גורמות להילות בעיקר בלילה וזה מפריע בנהיגה לכן זה לא בא בחשבון מבחינתך. עדשות טוריות מתקנות צילינדר שזה עיוות של הקרנית. אם יש לך צילינדר אולי כן כדאי להשתיל עדה כזו כדי לראות טוב לרחוק (או לקרוב לפי החלטתך). טורית-מולטיפוקלית הינה מולטיפוקלית שמתקנת צילינדר וזה לא בא בחשבון מבחינתך כפי שסיכמנו. אם תרצה להימנע ממשקפיים עם עדשה רגילה מונופוקלית אפשר לעשות מונו-ויז׳ן שזה עין לרחוק ועין לקרוב.

הכוונה בעדשה מונופוקלית זה לעדשה סטנדרטית? מה לגבי טריפוקלית, האם גם היא לא באה בחשבון בגלל הסינוור בלילה? תודה, חיים

האם כוונתכם לעדשה הטורית? ממה שאני מבין "המחיר" יהייה הרכבת משקפיים לראייה מקרוב ותופעת הסינוור שקיימת היום בגלל הקטרקט תיעלם. אם כך, מה היתרון בעדשוה מולטיפוקלית או טריפוקלית שנחשבות למתקדמות.חדשות יותר? חיים

אם אין לך צילינדר או אסטיגמטיזם הרי שאינך זקוק לעדשה טורית. עדשה מולטיפוקלית פוטרת אותך מהתלות במשקפיים לכל המרחקים אבל היא כרוכה בהילות סביב מקורות אור. ביקשת לדעת מאיזו עדשה להימנע וזו התשובה.

27/04/2017 | 10:53 | מאת: שמרית

שלום רב, בתאריך 28/3/17 אבי עבר ניתוח קטרקט במרפאה פרטית ,שהופסק באמצע בשל "במהלך הניתוח הקרנית התעכרה ,נוצר קרע בקופסית אחורית ,הושאר קורטקס בלשכה ומפתח האישון " הוא התבקש להגיע למחרת לבדיקה. כשהגיע למחרת נאמר לו שעדיין לא ניתן לנתח ונקבע לו ניתוח המשך שבוע לאחר מכן בביח ציבורי עי אותו רופא. בתאריך 3/4/2017 עבר את הניתוח השני שסיכומו "עבר שאיבת קורטקס מהלשכה ויטרקטומיה קדמית והכנסת IOL לסולקוס,במהלכו גרוד אפיתל שהקשה על ראות טובה" וכמו כן, תפר בקרנית . לאחר כ3 שבועות הוצא לו התפר והוא הוזמן לביקורת בעוד חודש וחצי. מאז ועד היום אבי לא חזר לראייתו התקינה בעין המנותחת, הוא רואה מטושטש ו"פרפרים עפים" לדבריו. בנוסף, היום התפתחה לו דלקת בשתי העיניים. האם הוא מטופל כראוי ? האם יש משהו נוסף שניתן לעשות ? האם באמת נדרשת פה סבלנות וראייתו תשוב ? תודה מראש על תשובתך

אכן מקרה מורכב. עדיין בשלב זה יש מקום לתקווה כי יחול שיפור איטי במהלך החודשים הקרובים הן בחדות, הן ב"פרפרים". לא ציינת מה ההפרעה בשלב זה. האם ישנה בצקת בקרנית או ברשתית? האם ישנם תפרים בעין?

27/04/2017 | 13:56 | מאת: שמרית

קודם כל, תודה על תגובתך המהירה. לגבי התפרים- השבוע (יום א) הורידו לו את התפרים בקרנית . האם בעקבות זה יחול שיפור משמעותי ? לגבי בצקות- לא שידוע לי, במכתב שחרור האחרון לא צויינה בצקת. בכל מקרה אגש איתו לרופא עיניים ובהמשך הייתי מעוניינת שרופא מומחה בתחום יבדוק אותו ויחווה דעה, הבעיה שהתורים ארוכים ....

הוצאת התפרים הרבה פעמים משפרת את הראיה אם התפרים גרמו לעיוות ומשיכה של הקרנית.