סיכונים בניתוח קטרקט משני

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/09/2017 | 23:07 | מאת: משה

שלום רב, אמא שלי בת 60 ושוקלת לעבור ניתוח קטרקט. אנחנו מבינים שכתוצאה מניתוח הקטרקט יכול להיווצר קטרקט משני, אשר בו ניתן לטפל בעזרת לייזר. השאלה היא מה הסיכונים בניתוח קטרקט משני לאישה בת 60, מה הסבירות שסיכונים אלו יתממשו ואם יתממשו מה משמעותם לאישה בגיל הנ"ל. תודה, משה

אמך עוד לא עברה ניתוח קטרקט ואתה כבר מודאג בקשר לקטרקט מישני? הסיכונים בניתוח במקרה רגיל של קטרקט ללא גורמי סיכון מיוחדים, הימם קטנים ובאופן כללי עומדים על כ-3%. רובם קלים ומיעוטם חמורים ובעלי השלכות על הראיה. גיל 60 הוא גיל צעיר יחסית. בגיל כזה אחוז הסיבוכים אינו שונה מהממוצע.

07/09/2017 | 07:52 | מאת: RE: סיכונים בניתוח קטרקט משני

תודה על ההתייחסות. מי שמודאג מתוצאות ניתוח הקטרקט המשני זו היא ולא אני :) אני אחדד את השאלה - האם הסיבוכים המורכבים יותר שמשפיעים על הראייה בהנחה שמופיעים מופיעים מהר או שנים אחרי? האם העובדה שהיא רק בת 60 (ולא 80 למשל) צריכה לגרום לה לנסות לדחות את הניתוח ככל הינתן? תודה, משה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות