נתוח קטרקט ב-2 עינים.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/06/2008 | 15:49 | מאת: אורה

שלום רב, אני בת 77 ש' מעומדת לנתוח קטרקט בשתי העינים. אבקש לדעת באיזה הפרש אפשר לבצע את הנתוחים? (כעבור חדש?) מה פירוש הבטוי: "לעין זווית קצרה"? האם זה גורם לסבוך בנתוח? תודה אורה

אין פרק זמן מחייב בין עין אחת לשניה. ישנם מקומות בעולם בהם מבצעים את 2 הניתוחים בו זמנית אך מירב המנתחים נרתעים מלעשות זאת, אם אין הכרח על מנת לא לחשוף את 2 העיניים יחד לסיכון הניתוחי (אף שהוא זעיר). בדר"כ נהוג להמתין מספר שבועות בין העיניים ובמקרים בהם דחיית הניתוח בעין השניה גורם סבל רב לחולה (כמו במקרים של קוצר- או רוחק ראיה גבוהים) מנתחים תוך כשבוע. מאידך, במקרים השגרתיים אין כל צורך למהר ולנתח בסמיכות שכזו. זוית צרה עלולה לגרום לעלית לחץ תוך עיני ולעיתים קרובות העין קטנה ותנאי הניתוח מעט פחות נוחים מהעין הממוצעת. מירב הניתוחים, גם בחולים עם זוית צרה מסתיימים בהצלחה רבה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות