ניתוח קטרקט בשיטה המסורתית או בלייזר ?

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

23/05/2012 | 11:32 | מאת: רפול

ד"ר מיכאלי הנכבדה. להלן סיכום עבודת "הדוקטורט" שלי מהאינטרנט: 1 . נתען שטכנולוגית הלייזר תעלה את שיעור הצלחת ניתוח הקטרקט לכמעט 100% 2 . ניתוח זה הוא בעל דרגת הבטיחות הגבוהה ביותר ובעל שיעור הסיבוכים הנמוך ביותר. 3 . מערכת הלייזר מאפשרת למנתח ליצור את פיתחי הכניסה בקרנית בדיוק רב יותר ובהתאם לקימור הקרנית. 4 . הלייזר פותר את הבעיות איתן מנתחי העיניים התמודדו עד כה בניתוח המסורתי(החיתוך בקרנית בעזרת סכין כירורגית) ומאפשר ניתוח מדוייק ונקי. 5 . שיפור הראייה גבוה ביותר. 85% מהמנותחים זוכים לראייה 6/6 לעומת 35% בלבד בשיטה המסורתית. 6 . עקב ההליך המדוייק מאוד ניתן למקם את העדשה המושטלת בצורה טובה ומדוייקת יותר. כמו כן שיטת הלייזר מקטינה באופן משמעותי את האפשרות לפגיעה בתאי האנדותל שמצויים בקרנית או ליצירת קרע בקרנית בקופסית העדשה. לסיכום. לאור היתרונות המשמעותיים הנ"ל נשאלת השאלה - שאולי בכל זאת כדאי ורצוי "לגייס:" את סכום עלות הניתוח הזה (5000 ש"ח ואולי פלוס) במיוחד לאדם בעל עין אחת בלבד?? כמומחית בשטח הקטרקט אני מבקש את תשובתך, באם אפשר, החד משמעית, וסליחה על ה"דוקטורט" שליהארוך. בהערכה רבה.

הניתוח בעזרת לייזר הינו חדש יחסית גם בעולם ולי אישית אין נסיון בו. הלייזר מאפשר חיתוך מדוייק יותר של הקרנית והדבר חשוב מעשית רק למי שיש אסטיגמטיזם שניתן לתקן בעזרת החתך. את פתיחת הקופסית הקדמית מבצעים מנתחים מנוסים בדיוק מושלם כמו בלייזר וגם לליזר יכולים להיות סיבוכים- אובדן הואקום שמייצב את העין, פתיחה לא מושלמת של הקופסית. החלק השלישי אותו מבצע הלייזר-ריכוך העדשה לקראת הוצאתה בפאקו- כנראה שיש לו פוטנציאל להוריד את משך זמן הפאקו וזה חשוב לשמירה על הקרנית. עדיין אין עבודות שמוכיחות זאת אבל זה נשמע מבטיח. גם בניתוח ידני בידיים מנוסות אחוז ההצלחה ללא כל סיבוך עומד על 97%.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות