סיכון מניתוח בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/11/2008 | 11:48 | מאת: טלי

סבתי בת 83 סובלת מהידרדרות של הראיה והומלץ לה על ניתוח קטרקט אולם היא חוששת מהסיכונים של ניתוח בגילה האם מומלץ על ניתוח זה בגילה - מה מידת הסיכון מניתוח כזה?

קטרקט הינה מחלה האופינית לגיל המבוגר ולכן אנשים קשישים הינם אוכלוסית המנותחים המקובלת. הגיל הממומצע לניתוח קטרקט הינו 75, אך אנו מנתחים גם בני 90 ומעלה. בגיל זה הראיה הינה החוש החשוב ביותר והשימושי ביותר ולכן מוצדק לנתח בל גיל. מאחר ומדובר בניתוח בהרדמה מקומית, ועל פי רוב גם ללא זריקה, ודרך חתך זעיר, רמת הסיכון בניתוח עצמו קטנה יחסית. מירב סיבוכי ניתוח הקטרקט מתייחסים לעין ולא למצבו הכללי של החולה. מבחינת העין - אחוז הצלחה 95-98% וגם אם קורות בעיות - יש בדרך כלל אמצעים לטפל בהן. אם הקטרקט מתקדם וההפרעה לראיה היא משמעותית - יש בדרך כלל התויה לניתוח בכל גיל.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות