האם כדאי לבצע ניתוח קטרקט בעין ימין לאור הניסיון ב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

05/11/2008 | 18:52 | מאת: sagir11

שלום, אני בת 79, ויש לי קטרקט בעין. עין שמאלית – עברתי ניתוח קטרקט לפני כחודשיים , אשר לא שיפר לי את הראייה כלל. איני רואה בה כלום, פרט לצללים. עין זו אובחנה אצלי לפני שנים רבות כעין עצלה וגם לפני הניתוח לא ראיתי באמצעותה כמעט כלום פרט לצללים. עין ימנית - יש לי קטרקט (פחות חמור ממה שהיה בעין שמאל). בעין זו אני רואה מטושטש. שאלתי – האם לאור הניסיון עם עין שמאל , כדאי לי לבצע ניתוח קטרקט בעין ימין. תודה טובה

הבעיה בעין עצלה אינה בעין. המוח לא למד להפעיל את מרכז הראיה האחראי לאותה העין בצורה אופטימלית בשנים הראשונות לחיים. מה שלא התפתח בילדות המוקדמת לא צפוי להתפתח מאוחר יותר כך שאם היתה לך עין עצלה לפני הניתוח, לא צפוי שניתוח הקטרקט יאפשר לעין העצלה לראות טוב יותר מאשר ראתה שנים קודם לכן. אין הדבר אומר ולא כלום על סיכויי העין השניה. במידה והקטרקט בעין זו הוא משמעותי ואם עין זו ראתה טוב בעבר ואינה סובלת כעת מכל בעיה אחרת - יש סיכוי טוב שניתוח הקטרקט ישפר את הראיה במידה משמעותית

08/02/2009 | 00:04 | מאת: חחים ל.

אני סקרן לדעת מהם השיקולים שמביאים לניתוח להסרת קטרקט בעין עצלה ולא בעין הפעילה ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות