קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/11/2008 | 09:18 | מאת: יוחאי

פרופ אסיה שלום ! תודה על תשובותיך. רקע בקצרה: אני בן 62, לפני כ 10 שנים עברתי ניתוח לאסיק לשיפור הראיה, לצורך קריאה שהשתמשתי במשקפים מספר 2.5 , לפני 6 חודשים עברתי ניתוח ויטרוקטומי לאחר הינתקות וקרע ברשתית. כיום - התפתח קטרקט, בנוסף מאז הניתוח אני לא רואה מימין למרכז הראיה כלומר יש לי כתם שמסתיר את הראיה.(לוגמה אם אני מסתכל על מילה אזי מימין לה אני לא רואה מספר מילים ושתי שורות מעין כתם אליפסה) טיב הראיה עדיין לא ברור, לעיניין הקטרקט נאמר לי שיש צורך בניתוח, לעניין הכתם למעשה הרופאים לא רואים ממיצא, אולי נקודה מקרוסקופית במרכז הראיה שגורמת לזה. שאלות: האם לניתוח הלאסיק שעשיתי יש השפעה על ניתוח הקטרקט ? לאיזה עדשה אני אזדקק ?, האם יש סיכוי שניתוח הקטרקט ישפר את עניין הכתם ? האם מרכז רפואי ו/או רופא אשר לא אצלו עשיתי את ניתח הויטרוקטומי יסכים לעשות לי את ניתוח הקטרקט ?

לניתוח הלאזיק שעברת יש משמעות כבדה על ניתוח הקטרט מבחינת חישוב העדשה שצריך להשתיל ויכולות להיות הפתעות ואי דיוקים בתוצאה האופטית הסופית. לא סביר שניתוח קטרקט יתקן את בעית הכתם שמקורה, סביר להניח, ברשתית או בעצב הראיה לגבי האם מנתח הרשתית יסכים לנתח אותך - מן הסתם זו שאלה שיש להפנות אליו!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות