קטרקט בעין יחידה + רטינופטיה של פגות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

28/09/2008 | 23:44 | מאת: קרן שמש

לאחרונה היתגלה לי קטרקט אחורי p.c.s או p.s.c לא זוכרת בדיוק אחד מהם האם ישנו טיפול או האם ניתן לעשות משהו לטפל בעדשה אכורה חוץ מהעובדה שיש לי רטינופטיה של פגות וגם כניראה שהזגוגית אכורה גם כן. עברתי טיפוליי לייזר בשתיי העיניים והוא הצליח רק בעין היחידה וכל זה לאור חורים וקרעים בהיקף הרשתית, בבדיקת o.c.t שעברתי לפניי חצי שנה לערך היתגלה לי גם ממברנה , קרום מקולרי ברשתית כמובן. אני בכוונה מציינת את האבחנות שיש בידיי כרגע בכדיי שתדע איך להשיב לי פחות או יותר על השאלה האם ניתן למרות כל מה שציינתי הנ"ל לטפל בבעית הקטרקט והמימצה שקשור בו שציינתי את האותיות שלו למעלה. אשמח מאוד אם תוכל להשיב לי במהרה בברכת שנה טובה קרן שמש

קטרקט הוא אחד התופעות השכיחות בסובלים מבעיות עיניים הקשורות לפגות. קטרקט יכול להופיע בגיל יחסית צעיר ובצורה של PSC (posterior sub capsular cataract. הטיפול המעשי היחידי הוא ניתוח הוצאת הקטרקט והשתלת עדשה תוך עינית עם סכויי הצלחה גבוהים. לגבי הקרום על גבי הרשתית - גם אותו ניתן במצבים מסוימים לנתח אך בעין יחידה ובנוכחות קטרקט - י ש לבדוק היטב אם אכן יש מקום או צורך בניתוח הוצאת הממברנה

30/09/2008 | 15:22 | מאת: קרן שמש

לפי מה שידוע לי לא יגעו בי הרופאים בכל הקשור לממרנה כי זו עין יחידה שבה יש גם קטרקט כמובן אך פחות חמור מהעין שאינה שימושית אך בנוסף שימחת אותי כשהסברת שאת הקטרקט במצבי למרות הרטינופטיה והחורים שניהיו לי במשך התקופה של 5 שנים האחרונות שאפשר לנתח כמו כל אדם אחר עם קטרקט. שנה טובה ובהצלחה קרן שמש

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות