קטראט לאחר ויטרוקטומי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

31/08/2008 | 20:07 | מאת: יוחאי

פרופ אסיה שלום ! תודה על תשובתך לפניתי מיום 25.8.08. בהמשך אני מבקש לשאול. נוצר אצלי תופעה והיא שהאישון בעין המנותחת נותר רחב יותר מהנורמל אך לא במכסימום האם ניתן להחזיר לקדמות, אם כן, האם אפשר לעשות זאת בעת ניתח הקטראט. תודה רבה !

ליוחאי שלום רב, ניתן להצר אישון רחב בעזרת תפרים, גם במהלך ניתוח הקטרקט. האישון המוצר בדרך-כלל אינו מתכווץ ומתרחב ולכן מצרים אותו לחצי הדרך - כך שלא יהיה רחב מדי מכדי לגרום סינוור או טשטוש ראיה אך גם שלא יהיה צר מדי על מנת לאפשר ראיה טובה בתאורה נמוכה וכן שניתן יהיה לבדוק היטב את הרשתית. מנתח קטרקט מנוסה יידע בדר"כ גם לתקן את העיוות באישון.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות