ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

29/08/2008 | 08:33 | מאת: להב מורדכי

פרופ' אסיה הנכבד, אודה לך על קבלת המידע הבא: אני אמור לעבור ניתוח קטרקט. ברצוני לדעת באם אחרי הניתוח חובשים את העין. במידה והתשובה חיובית, אחרי כמה זמן מורידים את התחבושת? לאחר כמה זמן באים לביקורת ומתי ניתן לנהוג ברכב? בתודה מראש ובברכה, להב מרדכי.

שלום רב, מירב המנתחים חובשים את העין ליום אחד, מיעוטם חובשים רק למספר שעות או לא חובשים כלל. אני נוהג לכסות את העין עם מגן פלסטי שקוף אך העין נותרת פקוחה. המגן משמש להגנה על העין מפני חבלה או שפשוף סמוך לאחר הניתוח. ככלל, את התחבושות מסירים לאחר יום ואין צורך לחבוש את העין בהמשך. הביקורת השכיחות הן לאחר יום אחד, שבוע אחד וחודש-חודשיים לאחר הניתוח ניתן לנהוג ברכב כאשר חדות הראיה בעין אחת היא 6/12 או טוב יותר, בין אם זו העין המנותחת או העין השניה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות