קטרקט וצרןת נוספות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

28/08/2008 | 00:11 | מאת: ציפי

שלום. אני בת 35, לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל ובזמן האחרון יש ירידה בראיה בעיקר יש קושי בנהיגת לילה, בקריאת אותיות קטנות ובאימוץ העיניים לקריאה מרובה. בנוסף, יש לי קטרקט גם בעין השניה. "לא רציני" אבל המליצו לנתח. יש לציין שאני סובלת מעין עצלה (ימנית, זו שלא נותחה), מפזילה, מבעיות של מיקוד ומקוצר ראיה כתוצאה מחוסר פיגמנטים. שאלותיי: 1. האם יש אפשרות לשפר את הראייה בעין השמאלית שנותחה, 2. האם כדאי לנתח את העין השנייה שממילא אינה כ"כ בשימוש? 3. האם יש כיום שיטה שיכולה לסייע לי לפתור ביחד עם הקטרקט עוד כמה מבעיותיי ולשפר את איכות החיים? אודה מאד על תשובה או על הפנייה לייעוץ אצל מומחה רלוונטי.

22/09/2008 | 18:14 | מאת: פרופ' אהוד אסיה

הסיבה השכיחה לירידה בראיה בעין שעברה ניתוח קטרקט, מספר שנים לאחר הניתוח היא "קטרקט משני" או "עכירות הקופסית האחורית". זו צמיחת תאים בין העדשה המושתלת והקופסית לתוכה היא הושתלה. התהליך הינו נורמלי ושכיח מאד במיוחד בצעירים. הטפול הינו פשוט יחסית ומאד יעיל - בעזרת לייזר מסוג יאג היוצר פתח במרכז הקופסית העכורה וכך נוצר "חלון" בציר הראיה. ההתויה לניתוח קטרקט היא כאשר הקטרקט מפריע. אם הקטרקט קל והעין אינה בימוש, ולמעשה את אינך מבחינה כלל בכל הפרעה בראיה - אין הכרח או צורך לנתח את הקטרקט. קטרקט אינו גורם נזק לעין ותמיד ניתן יהיה לנתחו עם אותם סכוי הצלחה. במהלך ניתוח קטרקט משתילים עדשה תוך עינית אותה אפשר לכוון לכל כוח עדשה , דהיינו ניתן גם לפתור את קוצר הראיה ולהוריד משמעותית את מספר המשקפיים. מאידך, לא ניתן לפתור את בעית העין העצלה והעין לא תראה טוב יותר מאשר בימים בהם היתה העדשה זכה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות