באיזה עין לבצע תחילה ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

21/08/2008 | 18:24 | מאת: טובה

שלום, אני בת 79, ויש לי קטרקט בשתי העיניים. בהמלצת רופא ,אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים. עין ימנית - הקטרקט פחות חמור. בעין זו אני רואה מטושטש. עין שמאלית – הקטרקט חמור יותר מאשר עין ימנית ואני כמעט שלא רואה בה כלום, פרט לצללים. עין זו אובחנה אצלי לפני שנים רבות כעין עצלה. שאלתי – באיזה עין כדאי לי לבצע קודם את ניתוח הקטרקט. תודה טובה

אין תשובה נכונה ולא נכונה. בעין העצלה אפשר להחזיר את הראיה לכל היותר למה שהיה בזמן הטוב ביותר, דהיינו אם עין שמאל ראתה בעבר 50% מימין וכעת רק 20%, אפשר לתקן אותה לכל היותר עד ל- 50% אך לא להחזירה ל- 100% שלא היה מעולם. הסיכוי לשיפור בעין שמאל הוא קטן יותר מבימין אך מאידך בעין זו הסיכון קטן יותר כי אין הרבה מה להפסיד.מבחינה עינית - אין זה משנה באיזו עין מתחילים קודם ונראה שבסופו של דבר תזדקקי לניתוח ב- 2 עיניך. בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות