שאלות לפני ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

13/12/2009 | 12:23 | מאת: טלי

יש לי +5 בשתי העיניים, צילינדר 1.5- 90 מעלות. יש לי קטרקט בשתי העניים אך רק הראייה בעין שמאל מפריעה לי (כשנה וחצי). 1. האם מולטיפוקל רלוונטי עם הצילינדר שלי? 2. אם אני רוצה לנתח רק את עין שמאל- לאיזה מספר כדאי כך שלא יהיו בעיות בהבדל בין העיניים...ואם אי אפשר לדייק - האם לקחת מרווח בטחון? 3. אם אני מתעכבת בהחלטה על ניתוח - איך אדע שאני לא מסתכנת בקטרקט מתקדם מדי שיסבך את הניתוח?

הצילינדר אכן אינו מתאים לעדשת מולטיפוקל. אפשר לנסות להוריד את הצילינדר על ידי חתכים בקרנית ואז ייתכן שכן תתאימי. הכוונה לחתכים שמבצעים בזמן ניתוח הקטרקט והמנתח צריך להחליט לפני הניתוח אם את מתאימה לטיפול כזה. אם את מנתחת רק את עין שמאל האופציה היחידה הינה להשתיל עדשה למרחק. תמיד אפשר להתעכב עם הניתוח. הרופא יכול לומר לך אם הקטרקט מתקדם ברמה כזו שהתקדמות שלו תפריע לניתוח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות