"זבובים"-או "שערות" בעין לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

02/08/2008 | 17:18 | מאת: אברהם ניניו

יומיים לאחר ניתוח קטרקט,,החלו להופיע לי "צללים"או "זבובים"סביב אישון העין המפריעים לי להתמקד. האם יש פתרון לתופעה זו והאם יש סיכוי שהתופעה תעלם עם הזמן?

04/08/2008 | 12:54 | מאת: אברהם ניניו

קישורים ממומנים יומיים לאחר ניתוח קטרקט,,החלו להופיע לי "צללים"או "זבובים"סביב אישון העין המפריעים לי להתמקד. האם יש פתרון לתופעה זו והאם יש סיכוי שהתופעה תעלם עם הזמן?

צללים וזבובים הם למעשה השתקפויות של עכירויות בזגוגית. לעיתים קרובות זהו ממצא שכיח של הנתקות הזגוגית מהרשתית כך שהיא נעה בחופשיות וגורמת לתחושת הצלליות המתוארת גם כ"רשת" "קורי עכביש" "יתושים" ושאר תאורים ציוריים. לתופעה זו אין משמעות ואין טיפול. מאידך עכירויות יכולות לנבוע גם מקריעה של כלי דם ודימום תוך עיני. תהליך זה יכול להיות מלווה בהווצרות קרע ברשתית ובעקבותיו סכנה להפרדות רשתית. לעיתים התהליך מלווה בתחושת "הבזקים" ו"ברקים" בעיניים ובמקרים מתקדמים גם הסתרה של חלק משדה הראיה. מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים על מנת לשלול הווצרות קרעים ברשתית.

12/12/2018 | 18:21 | מאת: צבי

מה המשמעות של "לתופעה זו אין משמעות". גם לי יש את הבעיה אחרי חודשיים של ניתוח. הופיע לי פתאום בזמן הליכה וזה מאוד מפריע. מדוע הרופאים לא מזהירים את החולים שזה יכול לקרות? התשובה שאין לזה טיפול לא מספקת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות