קטארקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/07/2008 | 22:42 | מאת: אהוד

שלום לפרופסור אסיה, אימי כבת 71 סובלת מירידה באיכות הראיה כתוצאה מקטראקט בשתי העיניים. רופא העינייים בקופ"ח המליץ לה לדחות את הניתוח ככל האפשר, מאידך שמענו שאם מזניחים את המצב בניתוח אח"כ התוצאות עלולות להיות פחות טובות, מכיוון שאי אפשר "לנקות" את העדשה באופן מלא. אודה לדעתך.

לאהוד שלום רב, שני הדברים אינם מדויקים. כיום לא נהוג לדחות את הניתוח כבעבר. את הניתוח מומלץ לעשות כאשר יש מידה מספקת של קטרקט אשר תצדיק ניתוח וצפוי שיפור בראיה,וכאשר החולה מתלונן. אם לאימך הפרעה בראיה במידה הגורמת לה להתלונן והסיבה היא קטרקט - זו בדיוק ההתויה לניתוח. מאידך - קטרקט אינו מזיק לעין וניתן לנתחו בכל עת. גם אם הקטרקט נעשה קשה יותר ועכור יותר - ניתן תמיד להוציאו ולהשיב את הראיה כך שזו אינה סיבה להקדים ניתוח. לסיכומו של ענין: כשהקטרקט מפריע - מנתחים!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות