האם יש אפשרות לנתח אותי?

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/12/2016 | 18:46 | מאת: יערה

שלום בת 77 חולה בסרטן ריאות. לפני כ-18 שנה עברתי ניתוח בלייזר להסרת משקפיים בלייזיק שהיה כרוך בסבוכים ובתיקוניים בעין אחת ולאחר כ-3 שנים בעיין השנייה. נותרו צלקות וכן אני סובלת מיובש קיצוני. לפני מספר חדשים אובחנתי כסובלת מגלאוקומה (מטופלת בטיפות) וגם נטייה לAMD. מאז זנתיים המליצו לי רופאי העיניים לעבור ניתוח קטרקט אך בגלל נסיוני דחיתי את הניתוח. בחדש האחרון התחלתי לסבול מירידה חדש בראייה וכן מיובש קיצוני. רופא העיניים שלי המליץ על ניתוח קטרקט. עלי לציין כי הירידה בראייה היא הן למרחק והן לקריאה . הקריאה מאד חשובה לי ולכן אני מוכנה עתה להתמודד עם הניתוח. שאלתי, אם לאור הנתונים הנ"ל היתוח כזה אפשרי ורצוי? בתודה

אין ספק שמדובר במקרה מורכב. סיכוי טוב שכן אפשר לנתח אבל צריך לבדוק ולראות מה אפשר לעשות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות