עדשה משנית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

15/09/2016 | 19:33 | מאת: איציק

היי רציתי לשמוע את דעתך על עדשות מסוג סולקופלקס, האם הן בטוחות לשימוש(לא זזות מהמקום, נראות מבעד לעין כלפי חוץ או גורמות לבעיות אחרות), או שעדיף כבר להחליף עדשה וזהו? בנוסף, האם במעבר ממונופוקל למולטיפוקל הן מספקות גם ראייה בטווח הביניים כמו העדשות המולטיפוקליות היום? תודה

מדובר בעדשות טובות ויציבות, שאינן נראות לעין למעט ברק מסויים שיכול להיות עם כל עדשה מלאכותית. עדשות כאלו לתיקון צילינדר עלולות במקרים נדירים להסתובב במקום מה שיכול להצריך חיוגן ואף תפירתן למניעת הישנות הדבר אולם ברוב המקרים דבר זה אינו מתרחש. לגבי עדשה כזו כתוספת מולטיפוקלית- אין לי נסיון. למיטב ידיעתי אלו עדשות רפרקטיביות ביפוקליות ולא טריפוקליות כמו היותר מתקדמות כיום. אם אתה שואל לגבי החלפה של עדשה מונופוקלית קיימת בעדשה מולטיפוקלית- אני ממש נגד. מדובר בניתוח מיותר לעין שכבר נותחה. הניתוח מורכב יותר מניתוח קטרקט רגיל ומעמיד את העין בסיכון שלא לצורך.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות