ניתוח קטרקט חמי שיש לו צילינדר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/08/2016 | 01:47 | מאת: עדי סגל

שלום, אני בן 78 ורופאת העיניים בקופת החולים החליטה שאני צריך לעבור ניתוח קטרקט בעין אחת (גם בעין השנייה יש קטרקט בצורה קלה, אבל עדיין אין צורך בניתוח. למיטב זכרוני יש לי צילינדר, האם בניתוח קטרקט מטפלים גם בצילינדר,או שמשאירים אותו כמו שהוא? שאלה נוספת: אני חייב להרכיב משקפיים בנהיגה לראיה מרחוק, אבל לא זקוק למשקפיים לקריאה, האם יחול שינוי בנושא לאחר הניתוח? תודה

בניתוח אכן יש אפשרות לטפל בצילינדר, או עם עדשה מיוחדת טורית או בעזרת חתכים מיוחדים. לא תמיד עושים זאת ולכן כדאי שתתייעץ ספציפית לגבי העניין עם המנתח שלך. באותה נשימה- יש אפשרות להשתיל עדשה שמתקנת את הראיה גם לרחוק וגם לקרוב (מולטיפוקלית). רוב האנשים בוחרים בעדשה רגילה ואז רואים לרחוק או לקרוב ללא משקפיים ויש צורך במשקפיים להשלמת החסר. שוב- דבר עם המנתח להבין מה מתאים לך.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות