קטרקט פרימיום...לאחר ניתוח ויקטומי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

13/07/2016 | 02:00 | מאת: ארז

במהלך הניתוח המשולב של ויקטרומי והקטרקט הרופא אמר שלא שמים פרימיוםם אלה את הרחק רואי כלומר שאצטרך משקפיים לקריאה..מדוע? והאם בעתיד אוכל להחליף את העדשה לפרימיום?

עדשות הפרימיום מסוג מולטיפוקלית או טריפוקלית אינן מתאימות לעין שעברה ניתוח או שאינה בריאה לחלוטין משום שהן מורידות מעט את איכות הראיה ומצב כזה בשילוב עם כל בעיה אחרת בעין יביא לראיה פחות טובה. קיימת עדשה שנקראת עדשת סימפוני שכן מתאימה לעין מנותחת או פחות בריאה וגם להשתלה רק בעין אחת (את יתר עדשות הפרימיום מומלץ להשתיל בשתי העיניים). עדשה זו בנויה בטכנולוגיה אחרת ופחות גורמת לתופעות הלוואי של הילות וירידה בכמות האור. זו עדשה לרחוק שנותנת גם אפשרות לראיה בטווח הביניים ולפעמים אפילו לקרוב.

ולא מחליפים עדשה. מדובר בניתוח נוסף, שלישי במספר לעין שלך וזה מסוכן מדי.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות