ניתוח קטרקט במקרה של גלאוקומה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/05/2016 | 10:34 | מאת: דב

אני חולה בגלאוקומה צרת זווית כתוצאה מכך איבדתי את הראייה בעין שמאל. בשנים האחרונות התפתח לחץ תוך עיני גבוה גם בעין ימין, עקב כך עברתי ניתוח וטיפולי לייזר בעין זו. כיום שדה הראייה שלי בעין הוא מרכזי וצר מאד. בנוסף לכך התפתח בעין זו קטרקט שהבשיל במידה כזאת שגורמת לי לקשיים חמורים בראייהה המצומצמת שנותרה לי. האם ניתן במקרה כזה לבצע ניתוח קטרקט, מה הם הסיכונים בניתוח כזה?

אכן מצב בעייתי. חשוב לדעת את המדדים של אורך העין, עומק הלשכה, מצב אנדותל הקרנית וכמה האישון מתרחב. ככל שהעין קצרה יותר (עיניים עם גלאוקומה סגורת זוית הינן בדרך כלל עיניים קצרות וקטנות) המצב יותר בעייתי. עם כל זאת יש סיכויים מצויינים לשיפור ומכיון שמדובר בעין יחידה, אם במהלך הניתוח מתפתח מצב של קושי בהשתלת העדשה, עדיף לוותר על כך ולהשאיר את התיקון למשקפיים.

04/05/2016 | 00:19 | מאת: דב

תודה דוקטור. למה הכוונה לוותר על כך? האם קיימת סכנה של עלייה פתאומית בלחץ התוך עיני תוך כדי ניתוח וכתוצאה מכך הרס של שרידי הראייה שיש לי?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות