לאחר ניתוח קטרקט - תיקון הפרש בין העיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/04/2016 | 22:44 | מאת: קובי

שלו' ד"ר. לפני כחודשיים וחצי, עברתי ניתוח להסרת קטרקט בעין שמאל. העדשה שהושתלה היא מונופוקאלית- מכוונת לרחוק. ב"ה, אני רואה מצויין לרחוק, אך זקוק למשקפי קריאה. בעין ימין יש לי כרגע 7-. אני מרכיב עדשת מגע ולכן הראייה מאוזנת גם לראיה לרחוק וגם לקרוב.לפי דברי הרופא יש לי בעין זו קטרקט זניח. מספר שאלות: 1) מתי, בערך, אצטרך לנתח את עין ימין? 2) בתאריך 10 לפברואר, כתבת לי שיש פתרון נוסף. ניתן להשתיל עדשה ביפוקלית בעין ימין, שתאפשר ראייה לטווח רחוק ובינוני. האם לעדשה זו ישנן תופעות לוואי כדוגמת העדשה המולטיפוקלית? האם אפשר קבל המלצה לעדשה כזו, אם היא מוצלחת? שם היצרן וכו' תודה רבה מראש על תשובתך, חג שמח! קובי

מה שיהיה הכי פשוט עבורך לעשות הוא לבקש מהאופטומטריסט שיתן לך לעין שלא נותחה עדשת מגע שתשאיר אותך קצת קצר רואי ואז איתה תוכל לקרוא. יש מספר סוגי עדשות כאלה ולכל אחת תופעות לוואי דומות לאלו שישי עם עדשות מולטיפוקליות אך במינון מופחת. שתי העדשות שיש כרגע בארץ למיטב ידיעתי הן עדשת הקומפורט של אוקולנטיס ועדשת הסימפוני של AMO.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות