טיפול ממושך בטיפות עיניים סטרודקס

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

16/04/2016 | 09:00 | מאת: דן

לפני 9 שבועות עברתי נתוח קטרקט (לאחר ש-9 חודשים קודם עברתי באותה עין ניתוח להסרת ממברנהERM לאחר ניתוח הקטרקט התבקשתי לקחת 6 פעמים ביום סטרודקס +3 פעמים נבנק,חודש ימים. מיד לאחר שהפסקתי עם הטיפות התפתחה לי דלקת בעין ונדרשתי להמשיך עם אותן הטפות 3 שבועות ולהגיע עם צילום OCT לבקורת. הצילום הראה שאני סובל מבצקת מקולרית . עברתי זריקה בלחמית(טראסנס סב טנון) והתבקשתי להמשיך עם אותן טיפות (6פעמים סטרודקס+3 פעמים נבנק) במשך חודש נוסף ולהגיע לבקורת עם צילום OCT. עפ"י האמור בהתוויות של תרופת הסטרודקס ,טיפול ממושך עלול לגרום לתופעות לא רצויות ,האם טיפול בטיפות הנ"ל במשך 3 חודשים לא עלול לפתח סיבוכים?

טיפול ממושך יכול לגרום במקרה שלך לעליית לחץ תוך עייני ולכן יש צורך במעקב. כמו כן הסטרואידים מעלים את הסיכוי לפתח זיהום כמו בהרפס או פיטריה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות