ניתוח חוזר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

28/08/2015 | 14:10 | מאת: נאוה

שלום, הובחנתי עם קטרקט בשתי העיניים. לפני כשלוש שנים בגיל 37, לאחר מחשבה ארוכה, החלטתי ללכת על האפשרות שהומלצה לי: עדשה אחת לטווח הרחוק והשנייה לטווח הקצר. עברתי חצי יום של מדידות חוזרות ונשנות לבדיקת מספר העדשה הרצויה. תוצאת הניתוח - ראיה שאינה חדה ולעיתים אף ראיה כפולה. זה מאוד מציק לי - בעין השמאלית שסובלת עדיין מקטרקט אני מסוגלת לראות בצורה חדה למרות הערפול, והעין הימנית שמספקת לי צלילות אך הראיה בלתי חדה בעליל. אני כל כך חוששת לעבור את הניתוח הנדרש בעין השמאלית לאחר הניסיון השלילי הזה, ואיבדתי אמון. מה המשמעות של ניתוח קטרקט חוזר בעין המנותחת ?

אין ניתוח חוזר. יש ניתוח לתיקון בעיה או לשינוי המספר אם יצא לא מוצלח. קודם צריך לברר למה את לא רואה טוב. אם זה בגלל העין שטרם נותחה וניתוח שלה יחזיר את האיזון או בגלל זו שנותחה ויש בה בעיה רפואית או בעיית רפרקציה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות