קטרקט וזגוגית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/05/2009 | 10:48 | מאת: נירהמ

אני בת 57. עלי לעבור ניתוח קטרקט. מזה מספר שנים יש בעיה של התחלת היפרדות הזגוגית. האם זה עלול לפגוע בניתוח? או אולי הניתוח יפתור את בעיה היפרדות הזגוגית? האם בכלל יש קשר ביניהם?

לא ידוע לי על מצב של התחלת היפרדות זגוגית שנמשכת שנים. ייתכן מצב של הפרדות חלקית אבל הוא נדיר. בעקרון התהליך של ההפרדות מתחיל ומסתיים תוך מספר שבועות. אם אכן הזגוגית נפרדה יש בכך משום הגנה מסויימת בפני הפרדות רשתית כסיבוך של ניתוח הקטרקט, משום שהמנגנון של הפרדות רשתית כזו בדרך כלל עובר דרך הפרדות זגוגית בשלב ראשון. בניתוח הקטרקט אין נגיעה באזור הזגוגית, אלא אם חל סיבוך. בתקופה האחר-ניתוחית יכולים להתרחש בעין תהליכים מאוחרים שמביאים להתנתקות הזגוגית בשל ירידת נפח העדשה כתוצאה מהניתוח והווצרות יותר מקום שבו יכולה הזגוגית להתנועע. בהצלחה,

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות