טעות בעדשה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/02/2014 | 03:35 | מאת: קונטה

שלום לפני חודש עברתי ניתוח קטארט בעיין ימין, לפני הניתוח נשאלתי אם רוצה לרחוק או לקרוב? סוכם על עדשה לרחוק כך שלאחר הניתוח אצטרך משקפיים רק לקרוב המנתח אמר גם כי יש סיכויים מצויינים כי בכלל לא אצטרך משקפיים לרחוק, כעת, לאחר הניתוח אני רואה טוב מאוד לקרוב ואילו לרחוק המצב גרוע יש לי הפרעות בראיה, מה קרה? פניתי למנתח והוא אומר כי יש צורך לנתח גם את העיין השניה כי היא מפריעה לעיין שנותחה(?) מה קרה? נראה לי שנעשתה טעות והושתלה עדשה לקרוב ולא לרחוק אחרת איך תסביר את עובדה זו? אם אכן נעשתה טעות האם ניתן לתקן? כלומר האם ניתן להוציא את העדשה לקרוב ולהחליפה בעדשה לרחוק? תודה

טעויות כאלה הינן נדירות יחסית בימינו אולם סטיות קטנות הינן נפוצות ובמקרים רבים נשאר מספר של בערך 0.5. ייתכן שהיה לך קטרקט מתקדם מאד והמדידות טרום ניתוח לא היו מדוייקות. כדאי לחזור על המדידות אחרי הניתוח ולגלות מה הבעיה כדי לתכנן טוב יותר את הניתוח בעין השניה ולאזן את העיניים. אם אין מנוס ניתן לתקן בלייזר או בניתוח נוסף שבו מוסיפים עדשה בעין או מחליפים את זו שהושתלה. נסה בכל זאת להתרגל למצב ולהנות מהקריאה ללא משקפיים משום שבכל ניתוח ייתכנו סיבוכים וזו העין שלך שתצטרך לעבור ניתוח נוסף וחבל.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות