קטרקט למנותחי לייזר בעבר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

20/04/2024 | 16:33 | מאת: מאיה

שמי מאיה בת 53 לפני 22 שנה נותחתי בלייסר בעיניים מספרים גבוהים ימין מינוס 12 שמאל ומינוס 10 בלאסיק וכן צילינדרים סביב 2 המספרים גדלו עם השנים ועדיין תפקדתי ללא משקפיים השנה בינואר נותחתי קטרקט כשרק הייתה אבחנה של התחלת קטרקט הניתוח התבסס על בדיקה ביומטרית בלבד ולא בדיקה קפדנית ומדויקת באסותא פרימיום כפי שהבנתי בדיעבד הושתלו עדשות מונופוקאליות בלי להסביר או לשתף אותי ולא מולטיפוקליות טוריות המתאימות לצרכים היומיומיים שלי כשכן מרבה קריאה ובישול כמו כן נותרו צילינדרים שלא טופלו אני סובלת מכאבים בעיניים ותחושה של גוף זר או שערה בעין מרבית היום וכן העין יבשה הדבר פגע לי משמעותית באיכות החיים כמו כן אני רואה מעוות ולא טבעי תחושה של ראיה מלאכותית מוזרה בעיקר בסרטים ובכללי לא רואה מספיק טוב לרחוק ולא מספיק טוב לקרוב מה עלי לעשות והאם יש דרך לתקן את המצב? תודה רבה

חשוב לטפל ביובש ורק אז להחליט החלטות. בכל מקרה לא מומלץ להשתיל עדשות מולטיפוקליות אחרי לייזר להסרת משקפיים. כן אפשר להשתיל עדשה טורית לתיקון הצילינדר. אחרי שתטפלי ביובש באופן מלא דרך רופא העיניים בקופה, תעשי בדיקה אצל רופא מומחה לניתוחי קטרקט ואז יבדוק אם אפשר לתקן את הצילינדר אם בכלל צריך.

20/04/2024 | 17:20 | מאת: מאיה

האם תחושת השערה בעין זה כתוצאה מהיובש בעיניים? מדוע הרופא הוסיף שני מספרים למה שיצא בבדיקה הביומטרית? בבדיקה יצא מספר עדשה 17.5 ובניתוח הרופא שינה ל 19.5 מה הסיבה כי אני לא רואה טוב בעין זאת האם כדאי לתקן את הצילינדר שנותר בהשתלת עדשה טורית או בלייזר? תודה רבה רבה עדי

קרוב לוודאי שהתחושה נובעת מיובש. טפלי ביובש ותיראי אם זה משתפר. למה הרופא הוסיף צריך לשאול אותו. אולי כן עשה חישובים מיוחדים וזה מה שיצא. כי אחרי לייזר לא בוחרים עדשה לפי הבדיקה הביומטרית אלא לפי חישוב שעושים במחשב אח״כ. ואולי הוא כיוון לקוצר ראיה? אם אפשר לעשות לייזר אז כדאי אבל סביר שהקרנית כבר דקה מדי.

20/04/2024 | 17:46 | מאת: מאיה

הרופא לא ביצע חישוב מיוחד הוא לא ידע כמה קוצר ראיה היה לי לפני הלייזר רק הוסיף מספר לעדשה כאמור. מה הכוונה כיוון לקוצר ראיה בהוספת המספר? עובי הקרנית שלי 360 והבנתי שיש שיטה כמו סמייל ושיטות מתקדמות נוספות לתיקון תודה רבה עדי

360 זה מאד דק! רק ניתוח של תוספת עדשה בעין יתאים ולא בטוח שכדאי. ייתכן שהרופא כיוון לקוצר ראיה כדי שתיראי מקרוב ללא משקפיים. זו רק השערה כמובן.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות