צלקת בקרנית עם קטרקט מתקדם

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/02/2024 | 19:05 | מאת: אריעז

אני בן 80 פנסיונר בריא במצב פיזי מצויין.אני כבר 7 שנים במעקב 2 עיניים בקטרקט.לפני שנתיים נוצרה צלקת בעין ימין אחרי שלבקת חוגרת.בעין ימין יש קטרקט מתקדם.אני שואל אם לא נכון לטפל את הטיפול בעין ימין בקטרקט ובצלקת כול עוד אני חזק ובריאותי טובה כמו כן גם בעין שמאל אזדקק לניתוח קטרקט בעתיד.האם לא כדאי לסיים לפני כן את הטיפול בעין ימין?אולי גם השתלת קרנית.תודה וכול טוב

התשובה שלי מבוססת רק באופן תאורטי על כמה נתונים שרשמת אבל לא ברור לי מה הפוטנציאל של הראיה אם תעבור רק ניתוח קטרקט. בכל זאת הגיל כן נכנס לשיקולים ולדעתי לא מוצדק לעבור השתלת קרנית מלאה בגילך. אם אפשר לעשות השתלה למלאית רק של החלק הקדמי של הקרנית אז אולי. אני הייתי מנתחת את הקטרקט כי ציינת שהוא מתקדם ואת הקרנית רק אם חס וחלילה יקרה משהו לעין הטובה והחא תאבד ראיה באופן משמעותי.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות