חושש מאוד- קטראקט התחלתי בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/02/2024 | 02:28 | מאת: יוני

שלום ד"ר בן 43, בבדיקה אצל רופא ובסיכום הוא כותב בין היתר "נוקליארי תחילי דו צדדי" ללא תסמינים בעברי לקיחת סטרואידים במשך כ 12 שנה עד לפני 8 שנים רציתי לשאול האם יש סיכון שזה יתפתח עד כדי פגיעה בראיה וצורך בניתוח בגיל כ"כ צעיר תודה על המענה

כן בהחלט. בכל גיל. לא ניתן לצפות את קצב ההתקדמות.

01/02/2024 | 11:43 | מאת: יוני

תודה ד"ר על המענה המהיר רציתי לחדד את שאלתי, האם זה שכיח בגילי התחלה של קטרקט או שזה לא מצוי תודה

בגיל 43 זה אכן פחות מצוי אבל לא נדיר. כנראה זה קרה גם על רקע השימוש הממושך בסטרואידים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות