טיפות nac למניעת קטרקט ועוד

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

27/01/2024 | 11:07 | מאת: אבנר

בחיפוש ראיתי שבעשור הקודם עניתם שהנושא במחקרים. האם טיפות nac עוזרות למניעה וטיפול בקטרקט, דר גרגר בספרו החדש טוען שהוכח שכן. פרופסור מיכאלי בתשובה לשאלה דומה לפני עשור ענתה כן ידוע כי מינונים גבוהים של ויטמין E ולוטאין (והאיזומר שלו זאקסנטין) ואולי גם לויטמין C, יש השפעה מיטיבה העוזרת למנוע התפתחות ואף התקדמות של קטרקט. כנראה מדובר במינונים סופרא-טבעיים ועדיין אין מידע מדוייק. מחקרים נמצאים בביצוע.. מה התחדש בתשובתה? והאם התכוונה לקחתם בהליכה או בטיפות לעיניים?

בשלב זה אין חדש בעניין. לא קיימות טיפות למניעת התפתחות קטרקט

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות