עדשה טורית לעומת עדשה חד מוקדית בצילינדר גבולי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/01/2024 | 20:31 | מאת: שיר

1. האם במידה שהצלינדר גבולי, ויתכן צלינדר שיורי עדיין שווה ללכת על עדשה טורית? 2. מה היתרונות של עדשה טורית על פני העדשה החד מוקדית? 3. האם עדשה טורית מקשה על האפשרות להסתגל לקריאה ללא משקפיים לעומת עדשה חד מוקדית? 4. האם יכול להיות מצב מצב שבו הרופא מכוון את העדשה למספר מסוים, אבל בפועל יוצא שרואים חצי, 3/4 מספר פחות ממה שתוכנן? האם סטיות תקן כאלה (במידה שקיימות) אופייניות לכל סוגי העדשות? במילים אחרות, עם אילו עדשות רמת הדיוק של התכנון תהיה מקסימלית. תודה גדולה על התשובות!

14/01/2024 | 20:45 | מאת: שיר

זו התשובה של החישובים, האם זה נותן אינדיקציה לצורך בעדשה טורית? מדובר על עין ימין. (רגילה לפערים בין העיניים). בעין ימין אסטיגמטיזם קרניתי אלכסוני. משמאל אסטיגמטיזם קרניתי נמוך. לציין פער של כ1.20 מ"מ באורך עין בין שתי העיניים ואניסומטרופיה במשקפיים. מיפויי הקרנית אירגולריים עם התללה תחתונה (?)

נשמע שמימין כנראה כדאי להשתיל עדשה טורית ובשמאל פחות. עדשה טורית הינה עדשה חד מוקדית אבל היא מתקנת צילינדר. לכן אין קשר להסתגלות לתיקון לקריאה. סטיות של עד חצי דיופטר הינן מאד נפוצות. שלושת רבעי הצילינדר ומעלה קצת פחות אבל ג״כ תיתכנה.

15/01/2024 | 00:18 | מאת: שיר

תודה! האם המספר שהרופא מכוון אליו את העדשה הוא המספר שאכן יהיה אחרי הניתוח, או שעשויות להיות סטיות? האם יכול להיות שהרופא יכוון ל 1.75 מינוס, ובפועל יהיה 1, 1.25 מינוס?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות