שיטת הניתוח - אישון מורחב לא מגיב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/01/2024 | 00:10 | מאת: שיר

שלום, אמי, בת כ-70. ברקע גלאוקומה זווית צרה לאחר התקף בעין שמאל. קיבלה מספר חוות דעת לעבור ניתוח קטרקט בהקדם, אך קיבלנו חוות דעת שונות בעניין סוג הניתוח. אחד הסביר שבשל ההתקף בעין שמאל האישון מורחב ואינו מגיב, ולכן לא ניתן לנתח בלייזר ואחר הסביר, כי האישון מורחב ולכן זה דווקא טוב ללייזר. מהי שיטת הניתוח הבטוחה במקרה כזה? תודה מראש

כעיקרון ניתוח בלייזר עדיף במקרה כזה אבל אם האישון לא מתרחב מספיק זה פשוט לא ניתן מבחינה טכנית. לכן חשוב שהמנתח ישים לה טיפות הרחבה ויבדוק את האפשרות לבצע לייזר ואם לדעתו לא ניתו אז לוותר על כך. זה לא נורא.

14/01/2024 | 10:16 | מאת: שיר

תודה רבה על התשובה המהירה 🙏🏻 אם הרופאה עשתה בדיקת עיניים ושמה טיפות להרחבה רק באישון השני, כי הסבירה שהשמאלי כבר מורחב, אפשר להניח שהוא מורחב מספיק? כל השאר זה עניין של אמון ברופאה? כלומר מספיק גם שיהיה מורחב קבוע לצורך הניתוח בלייזר? שוב תודה רבה. יש כבר תור לניתוח ורצינו להחליט סופית.

אם האישון מספיק רחב גם ללא טיפות אז זה מספיק. זה נשמע שהוא נשאר די רחב אחרי ההתקף ואולי יהיה כדאי להקטינו בעזרת תפר במהלך הניתוח כדי לא לסבול מסינוור בהמשך. אפשר גם לעשות את זה בניתוח נוסף בהמשך לפי הצורך.

14/01/2024 | 12:09 | מאת: שיר

תודה רבה שוב ♥️

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות