שימוש בטיפות עיניים FML בבצקת בעין לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

08/01/2024 | 00:58 | מאת: אילנה

שלום רב, לאחר ניתוח קטרקט ובצקת בעין (קרנית) השתמשתי שבועיים בטיפות סטרודקס ואח כ שבועיים ב פרד פורטה וכבר חודש ב- 2 טיפות FML כל יום., ועלי להמשיך כך עד סוף פברואר..האם 4 חודשים שימוש ב FML זה מסוכן ? אני חוששת .כבר שאלתי וקיבלתי תשובה אבל שכחתי לציין שעדיין יש לי בצקת בעין.אבל שכחתי לציין שעדיין יש לי בצקת ולכן עלי להמשיך ב FML. זה מסוכן? בתודה ובברכה אילנה .

כמובן שכפי שהוסבר יש סכנה בשימוש בטיפות סטרואידליות לאורך זמן. בשלב כלשהו כשהבצקת תמשך זמן רב, יהיה כדאי לשקול הזרקת תרופה כמו סטרואיד או אבסטין לזגוגית העין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות