שימוש ב FML טיפות עיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

07/01/2024 | 16:16 | מאת: אילנה

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט ושיש לי בצקת בעין המנותחת. במשך שבועיים השתמשתי בטיפות סטרודקס 6 ביום)+אופלוקס כעת 3 חודשים עלי להשתמש ב סודיום כלוריד 5% יחד עם 2 טיפות FML כל יום.השאלה שלי: האם שימוש ב FML במשך 3 חודשים , 2 טיפות ביום, עלול להזיק (טרואידים). בתודה ובברכה,אילנה

אכן לסטרואידים יש תופעות לוואי וסיכונים- הם עלולים להעלות את רמות הסוכר בגוף ואת ל"ד, הם עלולים לגרום לעליית לחץ תוך עיני ועלולים להביא לזיהומים בעיניים עקב דיכוי המערכת החיסונית- למשל הרפסים ופטריות. קטרקט כבר לא יהיה לך אז הסיכון הזה יורד...

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות