ליישוב מספר לקרוב אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

01/01/2024 | 16:27 | מאת: שירי

יש לי mono vision טבעי שגדל בעקבות קטרקט בעין שבה יש לי מספר לרחוק. רוב השנים היה לי מינוס 1.75 עד שתיים ורבע מינוס. נוסף על כך היה צלינדר. כעת אין צלינדר. בעין השניה רואה 6/6 לרחוק. שנים היתה לי עין לקרוב ועין לרחוק. אחרי הניתוח, שבו לדעתי הרופא שיפר מידי את העין עם המיופה, ועכשיו יש לי בה 1.25 מינוס. 1. האם לא מדובר על ״ שיפור יתר״ של העין? לא רגילה לראות לרחוק בשתי העיניים. 2. האם הגיוני שלקרוב אזדקק למשקפיים של פלוס 1? ולא מינוס קטן יותר או פלוס רבע נניח? האם חישוב המספר לקרוב,במקרה של מיופיה שונה אחרי ניתוח קטרקט מאשר ללא ניתוח? תודה רבה!

המיופיה אכן מעט קטנה לצורך קריאה. אחרי ניתוח המצב שונה קצת מהמצב הטיבעי ואתה צריך לבדוק איזו תוספת פלוס לקרוב אתה צריך בפועל לפי המצב בשטח. הכל יכול להיות, בין חצי לאחד וחצי. בתאוריה תזדקק לפלוס אחד וחצי כדי לקרוא דפוס קטן ממרחק של 33 ס״מ.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות