ניתוח קטרקט - בחירת עדשה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

25/12/2023 | 09:27 | מאת: פנינה

שלום דוקטור, עברתי בעבר ניתוח קטרקט בעין ימין והושתלה לי עדשה מונופוקלית לראייה מרחוק. הגיע זמנה של עין שמאל לניתוח דומה. מה עדיף? עדשה מונופוקלית לראיה מקרוב או עדשה מולטיפוקלית? לציין כי בעין ימין אני רואה היטב.

אחרי שעין אחת כבר נותחה והושתלה בה עדשה מונופוקלית, פחות נהוג להשתיל עדשה מולטיפוקלית בעין השניה. זה לא מומלץ. עדשות מולטיפוקליות כדאי להשתיל בשתי העיניים לתוצאות טובות יותר. בעין השניה אני הייתי משתילה עדשה לרחוק אולטווח ביניים עד מינוס 2, כדי שלא יווצר פער גדול מדי בין העיניים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות