הרגשת גוף זר בעין יומיים אחרי ניתוח קטראט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

22/12/2023 | 21:32 | מאת: ירון

שלום. לפני יומיים עברתי ניתוח קטראט בעין שמאל. אתמול הרגשתי מצויין והיום אני מרגיש בעין תחושה של גוף זר בעין ורצון לגרד ולשפשף את העין (אני מקפיד לא לגרד). האם זה טבעי ויחלוף ? תודה.

התופעה יכולה לקרות והיא יחסית נפוצה. לפעמים הסיבה היא גירוי מהטיפות, מהחתכים שהם בהחלמה, מחוסר היכולת לשטוף את העין. טיפות נגד יובש ומגבונים סטריליים לניקוי העפעפיים יעזרו.

22/12/2023 | 23:06 | מאת: ירון

תודה על התגובה. מה זאת אומרת חוסר יכולת לשטוף את העין ? המנתח אמר לי בביקורת אתמול שאני יכול להתקלח ולשטוף את הפנים. את המגבונים רוכשים בסופרפארם ? ושוב תודה על התגובה :)

תפעל לפי הנחיות המנתח שלך. אני לא מרשה לחפוף ראש ולשטוף פנים במשך שלושה ימים ואח״כ צריך לעשות זאת למשך 10 ימים נוספים בזהירות עם עין עצומה כי אני לא מרשה לשטוף את העין במשך שבועיים. המגבונים זמינים בכל בית מרקחת גם בקופות החולים. אלו מגבונים סטריליים לניקוי עיניים ועפעפיים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות