עדשות עם מרחק שונה בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/10/2023 | 22:52 | מאת: יעקב 0

שלום, השבוע עברתי ניתוח קטרקט בלייזר והושתלה לי בעין עדשה לראייה למרחק ולאחר הניתוח אין לי חדות תמונה לרחוק ומקרוב הראיה לא ברורה. לגבי העין השניה הציע לי הרופא לשים לי עדשה למרחק מחשב, האם עדשה כזאת תפטור אותי מהצורך למשקפי קריאה ? תודה.

ראשית, הניתוח הינו ממש טרי ולכן יש סיכוי מצויין שהראיה לאחוק עוד תשתפר. אם היא אכן תהיה טובה, ניתן לשקול לכוון את השניה למרחק ביניים שזה בערך למחשב, בערך 40-80 סנטימטר. עדיין ייתכן שיהיו מצבים בהם תזדקק למשקפיים, למשל נהיגה בלילה, קריאת ספר עם דפוס קטן. אבל רוב הזמן תהיה משוחרר מהתלות במשקפיםם

26/10/2023 | 06:32 | מאת: יעקב 0

שלום, בהמשך לשאלתי רציתי לדעת האם מומלץ בניתוח קטרקט להשתיל עדשה אחת למרחק ועדשה אחת למרחק מחשב או ששתיהן יהיו למרחק? אודה לתשובתכם .

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות