קטרקט משני בשתי העיניים עם רשתית בעייתית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

19/09/2023 | 15:22 | מאת: רותי52

בת 71. ב 2017 עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים. בשנה האחרונה אובחן קטרקט משני. הסטוריה רפואית: קוצר ראייה גבוה מינוס 18. בשנת 2000 פעמיים לייזר בראז בעין ימין בעקבות קרעים ברשתית. אומנם יש ירידה בראייה, אבל נסבלת. האם כדאי לקחת את הסיכון בביצוע יאג קפסולוטמיה בהתחשב ברשתית בעייתית? האם צפויה התדרדרות מתמשכת במצב הראייה או שזה יכול להיות סטטי?

אם הירידה קלה בלבד הייתי ממתינה. בדרך כלל הקטרקט המישני מתקדם, הקצב של ההתקדמות לא ניתן לצפייה, לפעמים יש עצירה בהתקדמות. אם בכל זאת ההתדרדרות תמשיך וההפרעה תהיה משמעותית, כדאי להתקדם עם הטיפול. הסיכוי לסיבוך הינו קטן, במיוחד בגיל היותר מבוגר וביוחד לאחר שעברת טיפול מניעתי בלייזר לרשתית.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות