ראייה מטושטשת אחרי ניתוח קטארקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/09/2023 | 19:34 | מאת: רחל

נותחתי לפני כשישה שבועות בעין הראשונה ולפני שבועיים בעין השנייה. ראיתי מצויין עד ללפני שבוע. לפני כשבוע התחלתי לראות כתם בעין ימין שלי שנותחה ראשונה. הכתם נצפה בתאורה מסויימת שהיא פחות חזקה. בתאורה חזקה ובמשקפי שמש הכתם לא קיים. הראייה שלי לא נפגעה מכך. הרופא שניתח אותי בדק היטב זמן רב את העיניים ואמר שלא מצא דבר. ועדיין הכתם קיים. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה

אם הכתם מטייל ורק לפעמים מסתיר- זה סימן לעכירות בזגוגית שאין לה טיפול ורק צריך לעשות מעקב וזה בדרך כלל נרגע לבד. אם הכתם קבוע, צריך לבצע בדיקת OCT של המקולה לשלול בעיה מקולרית.

04/09/2023 | 22:04 | מאת: רחל

תודה על התשובה המהירה. הכתם קבוע. הוא נעלם בתאורה מסויימת. באור חזק או עם משקפי שמש אני לא רואה אותו, בחדר או בצפייה בטלביזיה הוא קיים. המנתח בדק oct. ביצע בדיקות מקיפות מאד והכל תקין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות