שינוי דרxטי במדפר לאחר קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/08/2023 | 01:43 | מאת: גלית

שלום ד"ר בת 52, לפני 20 שנים תיקון ראיה בלייזר סופר לאזיק במצב התחלתי 7.5-. ביצעתי לאחרונה ניתוח קטרקט, לפני הניתוח עדשת מולטיפוקל 4.5- לרחוק וצילנדר 2~. המטרה היתה צמצום תלות במשקפיים לראיה לרחוק לחלוטין (בשטיה הגיונית). בוצעה השתלת עדשה טורית. לאחר ניתוח המספר לראיה רחוק הוא 7- (לא טעות. שבע מינוס) בעיין המנותחת ונשאר צילינדר 0.75. עין שניה 2.5- עם קטרקט בינוני וללא ניתוח בינתיים. שלוש שאלות - 1. האם שכיח או בכלל הגיוני ? 2. האם פרמטרים לעדשה המותקנת מחושבים אוטומטית בביומטריה או ידנית לאחר תוצאות ביומטריה וכולל פרמטרים נוספים ? 3. האם מומלץ ביצוע ניתוח חוזר במקרה כזה או פתרון אחר לשיפור התוצאה ? תודה

מה שאת מתארת הוא מצב מאד לא שכיח כיום. במצב אחרי לזיק אכן יש בעיה בחישוב האוטומטי של מספר העדשה ולכן יש צורך במדידות מקיפות יותר ובחישובים מיוחדים. לגבי תיקון- זה תלוי בך. אם תמשיכי להרכיב משקפיים אין חובה לתקן. עדשת מגע עלולה להיות בעייתית כי הושתלה עדשה טורית לתיקון צילינדר. תיקון אפשר לשקול לעשות עם בלזיק חוזר אבל כנראה שזה יהיה בעייתי כי זה מספר די גדול וכבר בעבר עשו לך לזיק למספר לא קטן, לכן לא בטוח שיהיה מספר עובי בקרנית לניתוח כזה. האופציה היותר טובה- השתלת עדשה נוספת על העדשה שהושתלה או החלפת העדשה שהושתלה.

13/08/2023 | 17:14 | מאת: גלית

תודה רבה. ככל הנראה תיבחר אופציה ניתוחית. לשתי השיטות יש אותו ניסיון והמלצה רפואית כללית (החלפת עדשה, הוספת עדשה - שאלה עקרונית ללא קשר למצב העין הספציפית) ? שוב תודה רבה גלית

13/08/2023 | 17:28 | מאת: גלית

ועוד שאלה אחת - האם מימד הזמן הוא משמעותי בכל אחת משתי החלופות הניתוחיות מבחינת החלמה מהניתוח הראשון - על פניו ובלי שום הבנה אני מתרשמת שהרכבת עדשה נוספת עדיף אחרי החלמה מלאה. והחלפת עדשה ייתכן שעדיף לפני איחוי מלא. יש הגיון או רציונל כלשהו או שהזמן אינו פקטור כלל בשתי החלופות ? תודה !!!

נכון, בשלב מוקדם עדיף להחליף ובשלב מאוחר יותר כנראה להוסיף עדשה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות