התאמת מספר למשקפיים עבור אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

09/07/2023 | 18:15 | מאת: אריאלה

שלום אימי בת 95 , לקחנו אותה לאופטימטריסת לצורך בדיקה להתאמת משקפיים מולטיפוקליות חדשות לאחר ירידה בראיה. בניגוד לעבר (לדעתי בגלל הגיל) לא היה ניתן להשלים את הבדיקה והאופטימסטריט המליץ לנו לגשת לרופא עיניים שיבצע לה בדיקה "עם טיפות ומכשור מתאים" על מנת לקבוע את המספר המתאים לה. שאלותי : 1. האם ההפנייה לרופא היא מקובלת על פי הנ"ל? 2.האם רופאי עיניים אכן מבצעים בדיקה כנ"ל לצורך התאמת מספר ויש ברשותם מכשור רלוונטי לכך ? 3. אם התשובה לשאלה הקודמת הינה חיובית , האם את מבצעת בדיקות כאלה וניתן להגיע אלייך באופן פרטי ? 4. אשמח לכל המלצה רלוונטית. תודה מראש

עקרונית כל רופא עיניים אמור להיות מסוגל להתאים משקפיים, אולם בפועל, המיכשור והמיומנות הגדולה הינה בידי האופטומטריסטים. אני מעריכה שהאופטומטריסט התכוון שאימך תעבור בדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים ורק אז יוחלט אם בכלל יש צורך או שכדאי להחליף משקפיים, או שהבעיה אחרת. אני מנועה מלתת תשובה לשאלותיך הבאות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות