עדשה מולטיפוקל בקטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

04/07/2023 | 12:53 | מאת: שירלי מלול

שלום, אני לפני ניתוח קטרקט בעין ימין, בהמשך עין שמאל. משתמשת במשקפיים לראיה מקרוב. מתלבטת לגבי עדשה מולטיפוקל, מאוד שמחה להיפתר ממשקפיים לטווח קצר , מה הסיכון בעדשה מולטיפוקל ? עין שמאל רואה מטושטש למקרוב ועין ימין רואה טוב למקרוב. " תודה מראש שירלי

הסיכון בעדשה מולטיפוקלית הינו בעיקר לתופעות לוואי כגון הילות סביב מקורות אור, בעיקר בלילה, ואובדן של 10-14 אחוז מהאור. בדרך כלל להילות יש הסתגלות עם הזמן.

05/07/2023 | 19:21 | מאת: שירלי

תודה על התשובה המהירה. 1. גם עכשיו לפני הניתוח אני רואה הילות סביב מקור אור בלילה, האם זה אותו הדבר? 2. למה הכוונה אובדן של 10 אחוז מהאור? איך אני ארגיש את זה? איך ישפיע עלי? ואיך הפער (באובדן מהאור בעין המנותחת) בין שתי העיניים ישפיע עלי? על יכולות? על תפקוד?העיניים. תודה וברכה שירלי

1. לא יודעת אם אותו דבר אבל הרעיון דומה 2. בתנאי תאורה מצויינים זה לא יורגש, אבל באור עמום יתכן שתרגישי באותה עין יותר חשוך

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות