"מצמוצים" בולטים ובלתי פוסקים, קטרקט מולד

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/07/2023 | 19:15 | מאת: נויה

היי, אני בת 24, נולדתי עם קטרקט (תורשתי במשפחה)+ פזילה בהסתכלות מעלה והצידה. עברתי ניתוחים להשתלת עדשות טוריות בגילאים 15 ו16. כשנתיים לאחר מכן הירוד חזר והיה לי קטרקט משני שהוסר עם לייזר יאג. לפני כשלוש שנים שוב חשתי ירידה בחדות הראייה ולאחר בדיקה נאמר לי שיש לי עכירות בזגוגית בשתי העיניים ושעליי לבצע ויטרקטומיה, אולם הומלץ לי לעשות לא לעשות את הניתוחים הללו בשל המסוכנות ועקב החשש שעם השנים הרשתית "תיפול". בחודשים האחרונים אני מרגישה פעמים רבות במהלך היום מעין כאב בעיניים שעובר רק אם אני פוערת אותן לרווחה ומסתכלת מעלה (השתדלתי לתאר זאת הכי טוב שאני יכולה). ניגשתי לרופא שלי אך לא היו ממצאים חריגים שיכולים להסביר זאת והומלץ לי להחליף משקפיים ואכן עשיתי זאת לפני שלושה חודשים, אך מאז אין כל שיפור. אני תוהה אם יש כיוון שלא בדקתי? זה מאוד מפריע לשגרה שלי..

אולי לנסות טיפול נגד יובש בצורה אינטנסיבית? להתייעץ עם מומחה לעפעפיים וארובת עין?

03/07/2023 | 20:55 | מאת: נויה

היי, תודה על המענה! ניסיתי טיפות ליובש וגם ללא הטבה, אבל אנסה להתייעץ עם המומחה שציינת. תודה!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות