ראיה 6/60 ו- 3/60

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/06/2023 | 18:01 | מאת: אילנה

עוד שאלה ברשותך האדיבה, בטופס לאחר בדיקת עיניים לקטרקט נירשם : עין שמאל DISTANCE S.C = 6 /30 רגיל עין ימין = DISTANCE S.C 6/60 רגיל מה זה אומר על הראייה של 2 העיניים? ושוב תודה מראש אילנה

האמת שאני לא מבינה למה הכוונה ב״רגיל״. מה שכתוב זו חדות הראיה ללא תיקון במשקפיים.

13/06/2023 | 08:22 | מאת: אילנה

הבנתי שזה לגבי חדות הראיה אבל לא הבנתי מהי פירוש המספרים ,או כמה זה צריך להיות תקין במספרים? על מה מצביע המספר 60? ועל החלק ממנו? אודה לך מאד על תשובה . בברכה, אילנה

המונה מצביע על מרחק במטרים והמכנה על גודל הספרה וביחד זה נותן זוית ראיה. כך ש-6/6 זו זוית ראיה תקינה ו-6/60 זה פי 10 גדול יותר וראיה ירודה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות